Ünlü oyuncu, Dune 2'deki tüyler ürperten anın sırrını verdi

Filmdeki bu öpüşme sahnesi diğerlerine hiç benzemiyor

Austin Butler, geçen yıl Elvis'teki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday olmuştu (Warner Bros)

Çöl Gezegeni Bölüm İki'de (Dune: Part Two) esas romantizm Timothée Chalamet'nin canlandırdığı Paul Atreides ve Zendaya'nın hayat verdiği Chani arasında olabilir ama ekranda heyecan yaratan bir başka kıvılcım daha var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Austin Butler, Access Hollywood'a oynadığı Feyd-Rautha Harkonnen karakteriyle Stellan Skarsgård tarafından canlandırılan amcası Baron Vladimir Harkonnen arasındaki öpüşme sahnesinden bahsetti. 

32 yaşındaki aktör, yaptığı açıklamada bu sahnenin tamamen doğaçlama olduğunu söyledi. Butler'a göre bu öpücük, Feyd-Rautha'nın Baron'a olan mutlak bağlılığını ifade etmek içindi.

Butler'a hasılat rekorları kıran filmde hangi unsurları doğaçlama yaptığı sorulduğunda aktör şu yanıtı verdi:

Stellan Skarsgård'la öpüşme mi? Oh evet!

"O her şeye hazır"

Butler, 71 yaşındaki İsveçli aktörle ilgili "O her şeye hazır" diyerek ekledi: 

O en iyisi...

Kaliforniya doğumlu aktör, Oscar adayı Elvis'le ilgili daha önce Los Angeles Times'a verdiği röportajda, Dune 2 için metot oyunculuğu uygulamalarında geri adım attığını söylemişti. 

"Bilinçli bir karar verdim"

Butler, canlandırdığı Elvis Presley'nin aksanını çok uzun süre taklit etmişti. Ancak Feyd-Rautha karakterine bürünmek için Skarsgård'ın gerçek hayattaki sesini taklit etmeyi tercih etti.

"Elvis'le üç yıl boyunca o dünyada yaşamayı ve gece gündüz düşündüğüm tek şeyin bu olmasını keşfetmiştim" diyen Butlar, kötü savaşçıyı canlandırmasıyla ilgiliyse şunları ekledi:

Feyd söz konusu olduğunda bunun ailem ve arkadaşlarım için sağlıksız olacağını biliyordum. Bir sınır koymak için bilinçli bir karar verdim. Bu, aksiyon ve kurgu arasında daha fazla özgürlük sağladı çünkü yaptığımız şeyin bağlamı dışında kalan herkesi koruyacağımı biliyordum.

"Aylarca antrenman yaptı"

Dune serisinin yönetmeni Denis Villeneuve, Butler'la çalışma deneyimlerini IndieWire'a verdiği röportajda şöyle anlatmıştı: 

İçinde eğlenceli bir karanlık olduğunu hissettim. Ve o muazzam rock yıldızı karizması. Elvis yüzünden değil. Filmlerde gördüğüm bir şey var, bir tür caka. Kaslı olmak için aylarca antrenman yaptı. Daha önce hiçbir aktörden bunu yapmasını istememiştim.


Independent Türkçe, IndieWire, Los Angeles Times, Access Hollywood

DAHA FAZLA HABER OKU