Stranger Things'den sonra ilk: Yeni diziye rekor bütçe

Game of Thrones'un yaratıcılarının yeni dizisi 21 Mart'ta gösterime girecek

Eleştirmenlere göre 3 Cisim Problemi'nin yüksek bütçesi, kitapların muazzam kapsamına ulaşmasını mümkün kılabilir (Netflix)

Game of Thrones'un yaratıcılarına Netflix'teki yeni dizileri için 160 milyon dolarlık devasa bir bütçe verildi. Bu, yayın devinin dizinin başarılı olmasını istediğine dair güçlü bir işaret olarak yorumlanıyor. 

David Benioff ve D.B. Weiss'ın son kitap uyarlaması olan 3 Cisim Problemi (3 Body Problem), 21 Mart'ta prömiyerini yapacak. 

Dizi, izleyicilerine büyük bir bütçe gerektiren, kapsamlı ve yoğun bir bilimkurgu hikayesini anlatıyor. 

Tartışmalı finalden sonra ilk

Heyecanla beklenen yeni dizi, ikilinin Game of Thrones'un tartışmalı final sezonundan bu yana televizyona geri döndüğü ilk proje.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Liu Cixin'in 2008 tarihli roman serisinden uyarlanan 3 Cisim Problemi, 1960'larda Çinli bir bilim insanının verdiği bir kararın sonuçlarını ele alıyor.

Ödüllü roman, bu kararın birden fazla nesli nasıl etkilediğini anlatırken, insanlığın bir kişi tarafından verilen kararla dünya dışı yaşamla karşılaşmaya kapı açan olaylarla boğuşmak zorunda kalmasını takip ediyor.

Benedict Wong, Jess Hong ve Eiza González dizinin başrollerinde yer alırken oyuncu kadrosunda Jonathan Pryce, Liam Cunningham ve John Bradley gibi birçok Game of Thrones yıldızı da bulunuyor.

Wall Street Journal'ın aktardığına göre dizinin ilk sezonunda her bir bölümün maliyeti yaklaşık 20 milyon dolar. Bu da Netflix'in, 3 Cisim Problemi'nin 8 bölümden oluşan ilk sezonuna 160 milyon dolar harcadığı anlamına geliyor.

Netflix için bir ilk

Bu Netflix için bile son derece yüksek ancak en büyük harcama değil. Stranger Things'in 4. sezonunun maliyetinin bölüm başına 30 milyon dolara ulaştığı bildirilmişti. Ancak 2016'daki ilk sezonun yapım maliyeti son derece düşüktü. 
 


Öte yandan 2022'de 4. sezon gösterime girdiğinde Stranger Things, yayın devinin en çok izlenen dizileri arasında başı çekiyor ve amiral gemisi olarak görülüyordu. Ancak 3 Cisim Problemi'nin ilk sezonu için bu kadar büyük bütçe ayrılmasına Netflix'in kumar oynadığı gözüyle bakılıyor. Yayın devi, ilk kez yeni bir dizi için bu kadar masraf yapıyor. 

Netflix, bir diğer rekortmen dizisi One Piece için de bölüm başına 18 milyon dolar harcamıştı.


Independent Türkçe, Wall Street Journal, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU