Filistin Dışişleri Bakanlığı: İsrail ‘imha savaşını’ Refah'ı da kapsayacak şekilde genişletiyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle en az 15 çocuğun öldüğünü belirtti

Fotoğraf: AA

Filistin Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İsrail'in ‘imha savaşını’ Refah’ı da kapsayacak şekilde kademeli olarak genişlettiğini belirterek, kıtlığın Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanların canına mal olmaya başladığı uyarısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı'ndan (AWP) aktardığı habere göre bakanlık, yardımların genel olarak Gazze Şeridi’ne ve özel olarak da kuzeye ulaşmasının engellenmesi sonucunda kıtlık ve yetersiz beslenmenin yayılmasından kaynaklanabilecek riskler konusunda uyardı.

Bakanlık, ‘işgal güçlerinin yardım kamyonlarını ve yardımlara ulaşmak için toplanan vatandaşları kasten bombalamasının’ yanı sıra, daha fazla çocuğu tehdit etmeye devam eden yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle en az 15 çocuğun öldüğünün bildirildiğini kaydetti.

Bakanlığın açıklamasına göre İsrail'in kara saldırısının özellikle Refah'ta 1,4 milyondan fazla Filistinlinin yaşamına yansımalarına ilişkin yaygın uluslararası uyarılara rağmen, İşgal ordusunun kente yönelik bombardımanının artması sonucu Refah'ta son 24 saatte şehit sayısı 26’ya ulaştı.

Bunun, İsrail'in bombardıman ve askeri operasyonlarını kademeli olarak Refah'a odaklamaya başladığı anlamına geldiğini belirten Bakanlık, yerinden edilmiş insanlarla dolu olan Han Yunus ve Deyr el-Balah'ta bombardıman ve yıkımın her geçen saat arttığını bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU