2016'dan bu yana bir ilk: Başka bir Cumhuriyetçi, Trump'ı mağlup etti

Bu zafer, Süper Salı'ya iki gün kala Haley'ye çok ihtiyaç duyduğu enerji patlamasını sağlayabilir

(Reuters)

ABD'nin başkenti pazar günü Nikki Haley'ye 2024 önseçim sezonunun ilk zaferini kazandırarak, onun kaybetme serisine son verdi ve kampanyasına çaresizce ihtiyaç duyduğu bir parça umut sağladı.

Haley'nin eski Başkan Donald Trump'ı yenmesi, 2016'dan bu yana ilk kez başka bir Cumhuriyetçinin Trump'ı herhangi bir karşılaşmada mağlup etmesi anlamına geliyor. Ayrıca bu, 2024 Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinin Trump'ın Cumhuriyetçi seçmenler üzerindeki hakimiyetinin devamının bir göstergesi olmaktan öteye geçeceğine dair ilk işaret.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD yerel saatiyle 21.00 sularında Haley'nin oyların yüzde 62,9'unu alarak yarışı kazandığı belli oldu. DC'nin 2024 önseçimi için tek Cumhuriyetçi oy verme merkezi olan Madison Hotel'deki sandıklar saat 19.00'da kapanmıştı.

Haley'nin kampanyası şimdi Süper Salı'ya ve Trump'ın muhtemelen kazanacağı birkaç eyaleti alma ihtimaline odaklanmış durumda; eski Başkan bu hafta Cumhuriyetçi Parti delegelerinin üçte birinden fazlasını kazanarak çoğunluğu elde etme konusunda büyük ölçüde avantajlı gibi görünüyor. Salı günü oy kullanacak en büyük iki eyalet olan Kaliforniya ve Teksas'ta yapılan anketlerde Trump önde gidiyor.

Eski Güney Carolina Valisi, geçen hafta sadece Washington DC önseçimleri için değil aynı zamanda komşu Virginia için de kampanya yürütürken Washington bölgesinde ve çevresinde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmıştı; özellikle kuzey Virginia'nın, kentsel/banliyö yapısı ve büyük sayıdaki federal çalışan nüfusu nedeniyle Haley için demografik olarak elverişli bir bölge olduğu düşünülüyor.

Trump ayrıca cumartesi günü Richmond'da bir miting düzenledi ve eski Başkan bir kez daha Joe Biden'ın mı yoksa Demokrat Parti'nin önceki başkanı Barack Obama'nın mı halihazırda başkan olduğuyla ilgili kafasının karıştığını gösterdi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU