Kraliçe Camilla kraliyet görevlerine ara veriyor

Meçhul bir kanser türü nedeniyle tedavi gören eşinin tüm kamu görevlerini ertelediği dönemde Camilla, halihazırda görevleri üstlenen en kıdemli kraliyet mensubu

Kral Charles'a konan kanser teşhisinin ardından resmi ziyaretleri artıran Kraliçe Camilla, kraliyet görevlerine ara veriyor (AFP)

Kral Charles'a kanser teşhisi konmasının ardından resmi ziyaretleri artıran Kraliçe Camilla, kraliyet görevlerine ara veriyor.

Camilla'nın kraliyet ajandasında bu hafta herhangi bir görevi olmadığı ve Westminster Abbey'deki İngiliz Milletler Topluluğu Günü töreninde kraliyet ailesine liderlik edeceği 11 Mart'a kadar da görevlerine devam etmeyeceği anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meçhul bir kanser türü nedeniyle tedavi gören eşinin halka açık tüm görevlerini ertelediği dönemde 76 yaşındaki Camilla, halihazırda görevleri üstlenen en kıdemli kraliyet mensubu.

Charles'a konan teşhisten bu yana Camilla, Ukrayna First Lady'sini ağırlamak ve geçen hafta Windsor'daki St. George Şapeli'nde Yunanistan Kralı II. Konstantin için düzenlenen anma töreninde kraliyet ailesine liderlik etmek de dahil 13 resmi görev üstlendi.

Daily Mail'ın aktardığı üzere Camilla'nın ailesiyle baş başa birkaç gün geçirip dinlendikten sonra yarın özel bir uçakla yola çıkmayı planladığı bildiriliyor.

The Sun'a konuşan kraliyet yazarı Ingrid Seward, Charles'ın eşine ara vermesi için ısrar etmiş olabileceğini söyledi:

Eşinin bitkin düştüğünü görecektir. Camilla eşinin sağlığı hakkında en çok endişelenen kişi ama aynı zamanda yoğun programa sahip kraliyet görevlerini üstlenmek zorunda kalan ve eşiyle Kate sağlık sorunları yaşarken ikisinin de yanında olmak isteyen kişi de o.

Biraz dinlenmeyi ve rahatlamayı kesinlikle hak ediyor.

Yine de bir kraliyet kaynağı Sunday Times'a yaptığı açıklamada Camilla'nın, son haftalarda dizginleri ele almasına "halkın verdiği tepkiyle moral bulduğunu" söyleyerek şöyle ekledi:

Kendisini ailenin lideri konumunda bulmayı beklemese de Kraliçe bu kurum için yapılması gereken her şeyi yapmaya kesinlikle hazır.

Kensington Sarayı'ndan yapılan yeni bilgilendirmede Prens William ve Prenses Anne'in normal şekilde görevlerini üstlenmeye hazırlandığı ve Galler Prensesi Kate'in ise Paskalya'dan sonra kraliyet görevlerine döneceği bildirildi.

Bu haber Kate'in karın ameliyatının ardından kamuoyunun karşısına çıkmamasıyla ilgili endişelerin arttığı dönemde geldi.

Prenses en son açıklanmayan bir yerde yapılan evvelce planlanmış 16 Ocak tarihli karın ameliyatı öncesinde Norfolk'taki St. Mary Magdalene Kilisesi'nde bir ayine katılırken görülmüştü.

Ocak sonlarında Windsor'a dönmesinden beri prensesin toplum içinde görülmemesi, sağlığıyla ilgili endişelerin artmasına neden oldu.

Prens William'ın, geçen yıl ocakta ölen vaftiz babası Yunanistan Kralı II. Konstantin'in anma törenine katılma planından vazgeçmesinin ardından Galler Prensesi'nin yokluğuyla ilgili teoriler internette yoğunlaştı. William törene katılmamasını "kişisel nedene" bağlarken detay vermemişti.

Kensington Sarayı'nın sözcüsü söylentilere yanıt vererek şöyle demişti:

Galler Prensesi'nin Paskalya sonrasına kadar görevde olmayacağı ve Kensington Sarayı'nın sadece kayda değer bir gelişme olduğunda bilgi vereceğine dair en başından beri çok nettik.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU