İmamoğlu ve Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı: Erdoğan, yüz yıl sonra ülkeyi tek partili rejime geçirmeye çalışıyor

Özel: Erdoğan’ın Sayın Ekrem İmamoğlu’yla ilgili söylediği her şey, kendi adayını kifayetsiz gördüğünü, yetersiz gördüğünü, Ekrem Başkan’la baş edemediğini düşündüğünü gösteren yaklaşımlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye’deki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaretleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şırnak’ın İdil İlçesinde AK Partiliİkbalhan Haznedar’a destek için Şırnak Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut İdil’in propaganda yapmasına ilişkin soruları yanıtlayan Özel şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bir gün demokrasi müzesinde o fotoğrafı sergileyeceğiz"

Fotoğraf aslında Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan’ın dayattığı ucube rejimin fotoğrafıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın dolma kalemi, aynı mürekkeple sabahleyin il başkanı atıyor Şırnak’a. Öğleden sonra vali atıyor. İkisi aynı mürekkebin insanı oldukları için birlikte gezip kampanya yapmayı da normal sanıyorlar. Partiyle devlet ayrımı ortadan kalkmış durumda. Devleti partinin devleti, partiyi devletin partisi sanan bir anlayış, attığı her adımda Türkiye’ye 2024 yılında yeni bir utanç yaşatıyor. Yüz yıl önce bu cumhuriyet kuruldu ve çok partili rejime geçirmekle övünüyoruz biz bu ülkeyi. Recep Tayyip Erdoğan, yüz yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor. Devletin bütün imkanlarını bir partiye ve bir partiyi de devletin partisi gibi görüyor. O fotoğraf, bu ucube rejimin fotoğrafıdır. Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir köşede en karanlık fotoğraflardan bir tanesi olarak yerini almıştır. Ümit ediyoruz, bir gün demokrasi müzesinde, demokrasimiz böyle de bir badireyi atlattı diye o fotoğrafı sergileyeceğiz.

"Kurum'un ifadeleri cevap verilecek seviyede değil"

Murat Kurum'un canlı yayına ortak çıkmayla ilgili değerlendirmesi sorulan Ekrem İmamoğlu ise şöyle konuştu:

Acemi, acemi aday... Yapacak bir şey yok. Denecek çok bir şey yok. Milletimiz kanaati, kararı görüyor zaten. Biz yine de medeni bir ortamda bu tür tartışmaların olmasından yanayız. Onun dışında verdiği cevaplar falan zaten biraz seviyesi düşük, ona cevap vermek istemiyorum. Gerçekten söylemleri ve ifadeleri, cevap verilecek seviyede değil. Üzülerek söylüyorum. Çok acemice cümleler. Bir polemik yaratmak istiyor belki ama onda bile başarı elde edemiyor. Birçok konuda başarı elde edemediği gibi, geçmiş dönemde yaptığı icraatlerda. Bir daveti bile eline yüzüne bulaştırdı. Herkesi zor duruma düşürdü. Bizim nezaketle söylediğimiz bir cümleye atlayıp ‘Hayır, davet edilmedi’ deyip ortada bir fırtına kopardı. Sonra da davetten bir gün sonra da ‘Koltuğu vardı. Niye gelmedi’ dedi. Dolayısıyla ben cevap versem bir türlü vermesem, vermesem bir türlü, kendi hâline bırakıyorum. Allah yardımcısı olsun. Bizim zaten paramızla bile ilan veremediğimiz 13 kanal var. Ne TRT ne de 13 kanal, paramızla bile -İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini anlattığı kampanyadan bahsediyorum bu arada, Ekrem İmamoğlu’nun adaylık kampanyası ayrı- yayınlamayan televizyonlar var.

Kurum’un önde olduğunu iddia etmesi de sorulan İmamoğlu, “Ona gelen anketlerde önde olabilir. Ben milletin anketine bakıyorum. Gayet iyi gidiyor. Günü geldiğinde biz sizi anket konusunda sağlıklı bir şekilde bilgilendiririz" yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU