CHP lideri Özel, Muğla'da konuştu: Yöneticilerin fikri değişmiş olabilir ama yalnız değiliz milliyetçi, muhafazakar, Kürt demokratlar var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’da partisinin aday tanıtım toplantısında halka hitap etti

Ekran alıntısı: Twitter

CHP lideri Özel; Muğla'da yaptığı konuşmada en geniş ittifak için çaba harcadığını belirterek "Yöneticilerin fikri değişmiş olabilir ama" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

Çiçeği elime aldım bunların karşısında duralım dedim. Biz Ankara’da bir ittifak geliştiremedik. Seçmen bir yere gitmedi. Yöneticilerin fikri değişmiş olabilir saygı duyuyorum. Seçmenin Bahçeli’nin U dönüşüne tepkisi değişmedi. Atatürk sevgisi değişmedi. Türkiye İttifakı’nda aslan sosyal demokratlar var. Yalnız değiliz milliyetçi, muhafazakar, Kürt demokratlar var. Filenin Sultanları Dünya Şampiyonu olunca gırtlağı düğümlenenler var ya onlar Türkiye İttifakı’dır. Türkiye İttifakı’nın renkleri kırmızı beyazdır. Biz 31 Mart seçimlerini Türkiye İttifakı ile kazanacağız.

Görevini devretmeye hazırlanan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü kürsüye davet eden Özel,  hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek bir teklifte bulundu.

CHP’nin belediye başkanlarını ortak bir zeminde buluşturmak istediklerini söyleyen Özgür Özel, seçilen CHP’li belediye başkanlarını koordine edecek, denetleyecek ve liderliğini Yılmaz Büyükerşen’in yapacağını kuruluşta Osman Gürün’ün de yer almasını istediğini söyledi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugünden sora 1 Nisan’dan itibaren seçilen belediye başkanlarımızı kooridine edecek, iyileri birbiriyle buluşturacak, hizmetleri görünür kılacak. Türkiye’ye ‘bakın bu kentleri nasıl güzel yönetiyoruz. Türkiye’yi de böyle yönetiriz’ diyecek. Bir yandan da kendi denetimini yapacak. 3 ayda bir ölçme değerlendirmeyle belediye başkanlarına karnelerini sunacak bir sistem kuralım. CHP belediyelerini koordine eden bir büyük başkanlık. Bu konuda sevgili Yılmaz Büyükerşen’e bu yapının genel kooridnatörlüğü görevini vermiştik. Yılmaz başkanımız güvendiği, başarılı hem belediyeciliği bilecek, hem gençlere öğretecek hem de onları denetleyecek bir yapı oluşturuyoruz. Yılmaz Büyükerşen ile birlikte onun yanın başında Osman Gürün’e bu görevi teklif ediyoruz Bütün Türkiye’deki belediyeleri onlara emanet edeceğiz. Başkanım bu görevi kabul edersen beni çok mutlu edersin.

AK Parti'nin Muğla adayı Aydın Ayaydın'a eleştirilerde bulunan Özel, şu vurguları yaptı:

CHP’nin belediye başkanları göreve başladıkları gün bütün belediye başkanlarının malvarlıklarını halka açık şekilde makam odalarının kapısına asacaklar. Adaylarımızın Muğla’yı ranta değil halka açarak yöneteceklerine yürekten inanıyorum. Muğla’yı haramilere değil millete teslim edeceğiz. Burası Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ranta açamadığı, namertte avuç açmayanların iktidarından Muğla’yı talan ettirmeye memur kılınmış birine asla teslim etmeyeceğiz. AKP’nin her şeye rağmen ranta açamadığı, çevre felaketinde karşısına toplumla birlikte yerel yöneticilerin kol kola girdiği, karnını emeğiyle kazandığı ekmeğiyle doyuranların yaşadığı bir yerdeyiz. İktidarında, Muğla’yı ranta açmaya gönüllü olmuş birine bu şehri teslim etmeyeceğiz

Özel, emekli maaş ve ikramiyelerine dair de hatırlatmalar yaptı ve şunları söyledi:

2015 seçimlerinde 'emekliye ikramiye' dedik, 'veremezsin' dediler. '1 Kasım'da biz de vereceğiz' dediler. 2018'de 1000 lira verdiler. Bu sene 5 bin lira diye söz verdikleri halde emekliye bayram ikramiyesini 3 bin lira yaptılar. Meclis'i kapatmayalım, 3 gün daha çalışıp emekli kart uygulaması getirelim diyoruz. Doğal gazda, markette, kasapta yüksek indirimler tanımayacağımız bu kartla emeklilerimizi bu sıkıntıdan kurtaralım diyoruz. Muğla'nın huzurunda TBMM'ye bu çağrıyı tekrarlıyoruz.

Özel sözlerine şöyle devam etti:

CHP olarak seçim sonuçları için Muğla’dan hiç şüphe etmiyoruz. İlerleyen günlere umutla bakacağımız günlerdeyiz Muğla için. Mehmet Şimşek’in ağzında bir bakla var. Diyor ki 1 Nisan’dan sonra para sıkılaştırma politikasına geçeceğiz. Eğer bir şey yapacaksanız 1 Nisan’dan bir gün önce yapacaksınız. 31 Mart’ta sandığa gideceksiniz. Borcu borçla çevirenler, gelecek seneden endişe edenler, evladının geleceğinden endişe eden herkese bu iktidara gücünü göstermek zorunda. Her şeye rağmen AKP ve MHP oyları alırsa, kırmızı ışık göstermezlerse 1 Nisan'dan sonra acı reçete geliyor. 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nı dengelemek zorundayız. Ben bunun için elimden geleni yaptım. Seçmenin AKP'ye, MHP'ye bakışı değişmedi.

Özel konuşmasının sonunda, Erdoğan'a seslendi ve şu ifadeleri kullandı:

Türkiye senden büyüktür, küçümseyip ezmek istediğin emekçinin, karınca gibi ezmek istediğin çiftçinin kardeşleri vardır. O da CHP'dir. Türkiye'den umudu kalmayan gençlerimize hep birlikte sesleniyoruz. Kimse umudunu kaybetmesin. Umut, mayıs ayında en çok karamsarlığa kapıldığınız anda ayağa kalkan Atatürkçüler, cumhuriyetçilerdir. Biz buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz.

CHP lideri Özel'in konuşmasından sonra CHP; Muğla ve ilçelerindeki adaylarını tanıttı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU