Özgür Özel: 300 anket yaptırdık, sonuçlar müjdeli

CHP lideri Özgür Özel, 300 anketle 300 bin yurttaşa ulaştıklarını ve ilk sonuçların 'müjdeli' olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet'e konuşan Özel; anketlerle ilgili şu bilgileri verdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

300 büyük anket yaptırdık 300 bin deneğe ulaştık. Çok önemli kararlar verdik. Anketlerin gücünden çok yararlandık. Ölçme değerlendirmeyi kampanya aşamasında sürdürüyoruz. Adaylaşmalardan sonra gelen ilk anketler müjdeli şeyler söylüyor. Gökçek belediyeciliği gelmesin, İstanbul’da kupon arsalar Arap şeyhlerine,  Katarlılara verilmesine, İstanbul’da Kanal İstanbul acı sürpriziyle karşılaşmayalım,  Mersin MHP’ye geçerse üç-beş bin kişinin işten atıldığı süreçler yeniden yaşanmasın, Adana’da MHP zulmü geri gelmesin, Antalya’da, Muğla’da Aydın’da İzmir’de yaşam biçimine müdahale ve turizmi dibe vurduracak bir AKP belediyeciliği gelmesin diyen herkesin CHP’de birleşmesi gerektiğini düşünüyoruz.

"Seçmenler değişmedi"

DEM Parti tarafından yapılan açıklamalara dair görüşü de sorulan Özel, şu ifadeleri kullandı:

Bazı siyasetçilerden, çok çeşitli siyasi partilerden çok olumsuz açıklamalar duyuyoruz. Özellikle genel başkanlarından duymadığım şeyleri unutuyorum. Çünkü muhalefette marifet kavga çıkarmak değil. Marifet iktidarı eleştirmek, muhalefetle iyi geçinmektir. Liderlerle de mümkün olduğu kadar bunu basın üzerinden değil, doğrudan görüşmeyi tercih ediyorum. DEM’de iktidara kaybettirme stratejimiz yok açıklamaları var, muhalefete kazandırmak gibi bir gayretleri yok. Kent uzlaşısı diye bir şey tarif ettiler. Ama birçok yerde de kent uzlaşısı yok deyip aday çıkardılar. Benim burada güvencem, inancım, çağrım, muhalefet partilerinin yöneticilerinden ziyade 2019’daki bu büyük başarıyı birlikte gösterdiğimiz muhalefet partilerinin seçmenlerine. Çünkü o seçmenler değişmedi duruyorlar. 

"Erdoğan tehdit ediyor"

Erdoğan'ın  ‘oy vermezseniz hizmet yok’ şeklindeki açıklamalarına dair görüşü sorulan Özel, seçmene güvendiğini belirtti:

Türk halkının öngörüsüne, ferasetine çok güveniyorum. Mesela Kenan Evren’i de dinlemedi. 15 Temmuz konusunda en ufak çatlak ses çıkmadı. Şimdi yapılmaya çalışılan şu: Her şeye ben karar veriyorum, belediye başkanlarına da ben karar veririm. 31 Mart’ta kullanılacak oyları için de tehdit ediyor. Bunun bir strateji olduğu belli. Tekrar ediyor ve tekrar ettiriyor. Ama bizim seçmen tehditle, şantajla dipçikle oy veren bir seçmen değil. İnadına davranan bir seçmen.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU