Alec Baldwin'in yargılandığı davadaki filmin silah ustası kariyerine ağıt yakmış

Gutierrez-Reed, "Sadece buradan defolup gitmek ve bu sektörde bir daha görünmemek istiyorum" dedi

Hannah Gutierrez-Reed, 26 Şubat 2024'teki duruşması başlamadan önce Bölge Yargıcı Mary Marlowe Sommer'la konuştuktan sonra yerine doğru yürüyor (AP)

Santa Fe County Şerif Bürosu'ndan elde edilen vücut kamerası görüntülerinde, Rust'ın setinde silah ustası görevini yürüten Hannah Gutierrez-Reed'in, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in sette ölümcül bir şekilde vurulmasından sonraki saatlerde kariyeri hakkında ağıt yaktığı görülüyor.

Hutchins aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetmişti ve Gutierrez-Reed iki kez kasıtsız adam öldürme ve bir kez de delilleri karartma suçlarından yargılanıyor. Aktör ve yapımcı Alec Baldwin'e de kasıtsız adam öldürme suçu isnat edildi.

Salı günü görülen duruşmasında, Gutierrez-Reed'in vurulmanın gerçekleştiği gün gün çekilen vücut kamerası görüntüleri jüriye gösterildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sante Fe County Şerif Bürosu Dedektifi Alexandria Hancock'un olay günü Gutierrez-Reed'e tuvalete kadar eşlik ettiği görülüyor. Banyoya doğru yürürken Gutierrez-Reed ona "Hayatımın en kötü gününe hoş geldiniz" diyor.

Daha sonra silahı tutan kişinin aktör ve yapımcı Baldwin olmasından duyduğu şoku dile getiriyor.

"Alec Baldwin'in silahı tuttuğuna inanamıyorum, bu çok berbat" diyor.

Hancock banyodayken Gutierrez-Reed'e silah ustası olarak yaptığı işi soruyor, o da "buradan defolup gitmek ve bu sektörde bir daha asla görünmemek" istediğini söylüyor.

Dedektif Hancock, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Gutierrez-Reed'i teselli etmeye çalışıyor ve ona silah ustası olarak yaptığı iş hakkında daha fazla soru soruyor.

Gutierrez-Reed bunun üzerine kariyerini mahvetmiş olabileceğinden yakınıyor.

"Sektördeki  tek kadın silah ustası olabilirim ve tüm kariyerimin içine ettim" diyor.

Ayrıca babası Thell Reed'den de bahsederek dedektife kendisini onun eğittiğini söylüyor ve onu "dünyanın en iyi silah ustalarından biri" diye tanımlıyor.

Gutierrez-Reed daha sonra onu ne kadar "Aptal" olduğunu söylemek için aradığını belirtiyor.

Olay günü bölge komutanı olarak görev yapan Santa Fe County Şerif Yardımcısı Tim Benavidez'in daha önce çektiği vücut kamerası görüntüleri, Gutierrez-Reed'in olay sonrasında paniklediğini gösteriyor.

Hutchins'i öldüren mermiyi ateşleyen Colt 45 replikasını Gutierrez-Reed'den alan Şerif Yardımcısı Benavidez silahı devriye aracına yerleştiriyor.

Gutierrez-Reed daha sonra iyi hissetmediğini söylüyor. Şerif yardımcısı ona yardım etmesi için bir sağlık görevlisi çağırıyor ve onu "çok hızlı nefes alıp veriyor" ve "panik atak geçiriyor" diye tanımlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU