Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan ultra Ortodoks Yahudilerin askere alınması çağrısı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkede askerlikten muaf tutulan ultra Ortodoks (Haredi) Yahudi kesimin de 7 Ekim'den sonra ortaya çıkan tabloda askere alınması gerektiğini söyledi.

Gallant, düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda tartışılan Haredi kesimin askerlikten muaf tutulmasına ilişkin tartışmaya değinerek, "Askerlik yükünü taşımak ulusal bir görev. Toplumun tüm kesimleri bu yükü omuzlamalı. Askere alım uygulamalarında bir uzlaşıya varmalıyız ve ultra Ortodoksları da askere almalıyız." dedi.


Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı tespit edildi

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) hava kaçağı tespit edildiği bildirildi.

Rusya Federal Uzay Ajansından (Roscosmos) yapılan açıklamada, ISS’teki uzmanların istasyonda hava kaçağı tespit ettiği belirtildi.

Uzmanların olası sızıntıları tespit edip onarmak için düzenli çalışmalar yaptığına işaret edilen açıklamada, "İstasyondan gelen veriler analiz için rutin bir şekilde uzmanlara aktarılıyor. Mürettebat ve istasyon tehlikede değil." denildi.

Rus kozmonotların Aralık 2022’de ISS’te gerçekleştirmeleri planlanan uzay yürüyüşü, Soyuz MS-22 aracındaki bir başka sızıntı nedeniyle iptal edilmişti.


Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Gazze'de 2 çocuk daha açlıktan öldü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, kuzey bölgelerinin yanı sıra İsrail’in insani yardım girişini engellediği Gazze kentindeki Şifa Hastanesinde yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle 2 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Kemal Advan Hastanesinde aynı sebeplerden hayatını kaybeden 4 çocuğa işaret edilen açıklamada, yetersiz beslenme ve sıvı kaybından yaşamını yitiren çocukların sayısının 6'ya çıktığı ifade edildi.


Rusya: Transdinyester sakinlerinin korunması önceliğimiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moldova'daki ayrılıkçı Transdinyester bölgesinin sakinlerinin korunmasının öncelikli olduğunu bildirdi.

Rus haber ajansı TASS'ın Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin açıklamasına dayandırdığı haberde, Moldova'daki ayrılıkçı Transdinyester bölgesinin, Rusya'dan koruma talebi değerlendirildi.

Haberde, "Transdinyester sakinlerinin çıkarlarının korunması, (Rusya'nın) önceliklerden biri. Gelen tüm talepler, ilgili Rus kurumlar tarafından dikkatle değerlendiriliyor." ifadelerine yer verildi.

Moldova'nın içinde bulunan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ayrılıkçı Transdinyester bölgesi, bugün Rusya’dan koruma talep etme kararı almıştı.


Can Atalay'dan Çorlu tren katliamı karar duruşması çağrısı: Sorumluların hesap vermesi için sesimizi yükseltmeliyiz

Gezi hükümlüsü Can Atalay, yarın on dokuzuncu duruşması görülecek Çorlu tren katliamı davası için çağrıda bulundu. 

Atalay'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunları kaydetti:

Bir sosyal cinayetin daha cezasızlıkla sonuçlanmaması ve katliamın gerçek sorumlularının yargılanması için kamuoyunu yarın 09:00'da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek bu davada yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olmaya ve bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum.

7 yıl önce yaşanan bu katliamın sorumlularının hesap vermesi için hep birlikte sesimizi daha da yükseltmeliyiz.

Unutmayalım, bu sadece bir dava değil, aynı zamanda bir vicdan meselesidir. 

Çorlu'da yaşanan bu acının tekrarlanmaması için adaletin tecelli etmesi şarttır.


Pegasus Hava Yolları yarınki 18 seferini karşılıklı iptal etti

Pegasus Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesinin (MADKOM) yarın saat 13.00'e kadar uçuşları yüzde 10 azaltma kararı kapsamında, 18 seferin karşılıklı iptal edildiğini duyurdu.

Şirketin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, yarın Sabiha Gökçen kalkışlı-varışlı icra edilmesi planlanırken karşılıklı iptal edilen seferler şöyle sıralandı:

PC4450 Sabiha Gökçen-Konya, PC4451 Konya-Sabiha Gökçen, PC2810 Sabiha Gökçen-Trabzon, PC2811 Trabzon-Sabiha Gökçen, PC4782 Sabiha Gökçen-Milas-Bodrum, PC4783 Milas-Bodrum-Sabiha Gökçen, PC2182 Sabiha Gökçen-İzmir, PC2183 İzmir-Sabiha Gökçen, PC2660 Sabiha Gökçen-Ankara, PC2661 Ankara-Sabiha Gökçen, PC4752 Sabiha Gökçen-Adana, PC4753 Adana-Sabiha Gökçen, PC2790 Sabiha Gökçen-Samsun, PC2791 Samsun-Sabiha Gökçen, PC2732 Sabiha Gökçen-Kayseri, PC2733 Kayseri-Sabiha Gökçen, PC4762 Sabiha Gökçen-Dalaman ve PC4763 Dalaman-Sabiha Gökçen.


İsrailli STK: Hükümet Batı Şeria'da yeni bir yerleşim birimi inşası için ön hazırlık yapıyor

İsrailli sivil toplum kuruluşu (STK) Peace Now (Barış Şimdi) Hareketi, hükümetin işgal altındaki Batı Şeria'da yeni bir Yahudi yerleşim birimi inşası için ön hazırlık yaptığını duyurdu.

Hareketin yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail hükümeti Batı Şeria'da yeni bir yerleşim birimi inşasının propagandasını yapıyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun Orta Bölge Komutanı Yehuda Fuchs'un, Batı Şeria'nın güneyinde, Beytüllahim'in doğusundaki El-Ubeydiye beldesinin kuzeyinde yeni bir yerleşim biriminin yetki alanını tanımlayan bir kararnameyi imzaladığı kaydedildi.


İsrail'in Gazze'ye saldırılarında en az 29 Filistinli öldürüldü

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat'ta bulunan el-Cedid Kampı'nda bir yerleşim yerine düzenlediği bombardımanda en az 8 Filistinli hayatını kaybetti, birçoğu da yaralandı.

İsrail güçlerinin, Gazze'nin güneyinde Han Yunus kentinin el-Karara bölgesine yönelik saldırısında da en az 6 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail ordusunun Han Yunus'ta Nasır Hastanesi yerleşkesindeki bir binayı obüslerle hedef alması nedeniyle binada yangın çıktı.

Gazze'nin en güneyi Refah kentinde sağlık çalışanları ve sivil savunma görevlileri, iki gün önce bombalanan bir evden bir kadının cenazesini çıkarmayı başardı.

Han Yunus'ta gün içinde çıkarılan cenazelerin sayısı da 14'e ulaştı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 954 Filistinli öldürüldü, 70 bin 325 kişi yaralandı.


İran destekli gruplar, ABD'nin Suriye'deki üssüne roketlerle saldırı düzenledi

Suriye'de Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne roketlerle saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fırat Nehri'nin batı yakasında konuşlanan İran destekli terörist gruplar, öğle saatlerinde ABD güçlerinin konuşlu olduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne roketlerle saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.


Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat paylaşımı

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden 28 Şubat'la ilgili yaptığı paylaşımda Can Atalay'ı anımsattı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Merhum Devlet adamı Sayın Erbakan'a ve Refah Partisine yapılan 28 Şubat darbesinin "sahte mağdurları" bugünün zalimleri olmuşlardır. Timsah gözyaşlarına inanmayın çünkü onlar darbelerden beslenirler. O gün, seçilmiş Başbakan'a yapılan darbenin, bugün seçilmiş milletvekili Can Atalay'a yapılan Anayasa darbesinden hiçbir farkı yoktur. 15 Temmuz için “Allah'ın lütfu” diyerek 20 Temmuz'da sivil darbe yapanlar, Yargı kararlarını uygulamayarak Anayasaya darbe yapanlar 28 Şubat ile YÜZLEŞEMEZLER!


Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov 1-2 Mart'ta Türkiye'de görüşmelerde bulunacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un 1-2 Mart'ta Türkiye'de görüşmelerde bulunacağını açıkladı.

Zakharova, Lavrov'un bir foruma katılacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşeceğini açıkladı.

Kremlin 26 Şubat'ta yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyareti için hazırlıkların sürdüğünü ve bu ziyaretin Rusya'nın Mart'taki seçimlerinden sonra gerçekleşeceğini açıklamıştı


Erdoğan: Ülkemizde bir daha hiç kimsenin 28 Şubat’ın karanlık zihniyetini hortlatmasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat’ın yıldönümünde sosyal medya hesabından paylaşım yaptı

Erdoğan paylaşımında, “Milletimiz 28 Şubat’ta birliğine, beraberliğine, demokrasisine, iradesine kasteden darbecileri ve onlara destek verenleri hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Ülkemizde bir daha hiç kimsenin 28 Şubat’ın karanlık zihniyetini hortlatmasına izin vermeyeceğiz” dedi.


Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'den kendisini eleştiren kişiye: Sana kaç para verdiler lan hadsiz adam?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ataşehir için yeniden aday göstermediği Belediye Başkanı İlgezdi, kendisini eleştiren kişiye ağır ithamlarda bulundu.

1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylanarak kabul edilmesinin ardından, konu hakkında detaylı bilgi vermek ve vatandaşların sorularını cevaplamak için Ataşehir Belediyesi tarafından İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşma yapan Battal İlgezdi Ataşehir'deki bir toplantıda konuşma yaptığı konuşma esnasında seyirciler arasından kendisine soru sorarak tepki gösteren bir vatandaşa verdiği yanıtta hakaret etti. İlgezdi'nin konuşma yaptığı salonda Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel de bulunuyordu.

Toplantı esnasında salonda bulunan bir kişi İlgezdi’ye, "İmar rantçılarına destek veriyorsunuz, haksız yere İçerenköylüleri mağdur ediyorsunuz" dedi. İlgezdi ise "Sana kaç para verdiler lan konuşuyorsun orada? Hadsiz adam. Kim kime peşkeş çekiyor? Ulan kim peşkeş çekiyorsa şerefsiz oğlu şerefsizdir. Seni buraya getiren de şerefsizdir. Ahlaksız herif, haddini bil. Sen kimsin lan! Hadsiz herif, şerefsiz! Seni kimin gönderdiğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

Battal İlgezdi 26 Ocak'ta CHP'den istifa ettiğini açıklamıştı.


Hastane raporu çıktı: İzmir'de bindiği taksinin şoförünü öldüren Delil Aysal'ın cezai ehliyeti tam

İzmir'in Gaziemir ilçesinde aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi tabancayla öldüren Delil Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından tutuklu yargılanan Aysal hakkında istenilen cezai ehliyet raporu, mahkemeye ulaştı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan raporda, şu bilgilere yer verildi:

Şahsın ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanamadığı, suç tarihinde şahsın işlediği iddia edilen fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabildiği ve bu fiillerle ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu, dolayısıyla işlediği iddia edilen suçlara yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu görülmüştür.


AB, Rusya'nın dondurulan varlıklarının gelirleriyle Ukrayna'ya silah almak istiyor

 Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yaptırımlar kapsamında dondurulan Rus varlık ve rezervlerinden sağlanan gelirlerle Ukrayna'ya askeri teçhizat alınmasını teklif etti. "Dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen beklenmedik karların Ukrayna'ya ortaklaşa askeri teçhizat satın alınmasında kullanılması konusunu görüşmeye başlama zamanı geldi." ifadesini kullanan von der Leyen, bu parayı kullanmanın güçlü bir sembol olacağını, Avrupa ve Ukrayna'yı daha güvenli hale getireceğini belirtti. AB ülkeleri, savaş nedeniyle Rusya Merkez Bankasının yaklaşık 200 milyar avrosunu dondurdu. Rus varlıklarını tutan finansal kurumlar bunların vadesi geldikçe yeniden yatırım yaparak ciddi bir kazanç sağlıyor.


Babacan’dan tankların yürütüldüğü caddeden 28 Şubat mesajı: Bugün kimin nerede durduğunu biliyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 28 Şubat’ın yıl dönümünde tankların yürüdüğü Sincan’a gitti. Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Babacan mesajında, “28 Şubat’ın yıl dönümünde tankların yürütüldüğü o caddedeydim. Bugün kimin nerede durduğunu biliyoruz. Dünün 28 Şubatçılarıyla kol kola giren, ittifak kuran, yanıbaşından eksik etmeyenleri maalesef izliyoruz. 90'ların karanlık iklimine sebep olanların bugünün Cumhurbaşkanı tarafından yüceltildiğini görüyoruz. Biz doğrunun yanında olmaya, her türlü vesayet odağının karşısında durmaya, milletimizle yan yana durmaya devam edeceğiz. Bir daha yaşanmaması için 28 Şubat'ı da, mimarlarını da unutmayacağız” ifadelerini kullandı. Babacan, X hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

“28 Şubat demokrasi tarihimizin bir kara lekesidir. ‘28 Şubat bin yıl sürecek’ diyenlerin şu anda ne halde olduklarını gayet iyi görüyoruz. Demokrasi ülkemizin en kıymetli değeridir. Biz her zaman ‘tam demokrasi’ dedik, tam demokrasi hedefiyle de yürüyoruz. Bugün burada bu 28 Şubat’ta tankların geçtiği caddedeyiz, Sincan’dayız. Lale Meydanı’na hemen yakınız. 28 Şubat’ın yıl dönümünde, o tankların geçtiği caddede, biz demokrasi otobüsümüzle, DEVA otobüsümüzle buradayız. Allah bu millete bir daha böyle 28 Şubatlar göstermesin. Allah bu milleti demokrasiye kastedenlerden korusun diyorum.

 


Gazze'de can kaybı 30 bine dayandı

İsrail ordusunun, halkı zorla aç bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 76 artarak 29 bin 954'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 145 günden bu yana devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in Gazze'de dünden bu yana sivilleri hedef alan saldırılarında 76 Filistinlinin öldürüldüğü, 110 Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 29 bin 954'e, yaralananların sayısının da 70 bin 325'e çıktığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca hâlen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.


Fetih ve Hamas Moskova'da birleşik Filistin hükümeti konusunu ele almak üzere buluşacak

Fetih ve Hamas'ın temsilcileri yarın Moskova'da buluşarak birleşik Filistin hükümeti kurulması ve Gazze'nin yeniden inşası hakkında görüşecekler.

Rus devlet haber ajansı RIA, haberi Filistin'in Rusya büyükelçisine dayandırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov da RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada toplantı planını teyit etti.


Fransız oyuncu Alain Delon'un evinde 72 ateşli silah ele geçirildi

Fransa basınındaki haberlere göre, Montargis Savcılığı’nca dün yapılan açıklamada, ünlü sinema yıldızı Alain Delon'un Fransa'nın orta kesimlerinde yer alan Loiret şehrinde bulunan Douchy bölgesindeki evinde geçen hafta arama yapıldığı aktarıldı. Açıklamada, aktörün evindeki aramada 72 ateşli silah ve 3 binden fazla mermi bulunduğu belirtildi. Söz konusu silah ve mermilere el konurken, ünlü oyuncu hakkında "yasa dışı silah bulundurmaktan" soruşturma açıldı.

Aktörün evinde bir atış poligonunun da yer aldığı bildirildi. Söz konusu arama, bir mahkeme yetkilisinin, sağlık durumu iyi olmayan 88 yaşındaki aktörün evinde ateşli silah bulundurduğuna ilişkin 8 Şubat'ta hakime rapor sunmasının ardından yapıldı.

Mahkeme tarafından koruma altına alınmıştı

Le Point’ın haberine göre, ünlü oyuncunun gençlik yıllarından bu yana silah tutkusu var. Uzun süredir kamuoyu önünde görülmeyen Delon, yılbaşında mahkeme tarafından koruma altına alınmıştı. 2019'da felç geçiren ve son dönemlerde sağlık durumunun kötü olduğu bildirilen Delon’un, tıbbı tedavisi dahil birçok konuda çocukları arasında yasal anlaşmazlıklar bulunuyor

thumbs_b_c_56ec8796a036123692a5008223977d10.jpg
Fotoğraf: AA

MHK'de VAR istifası: Tolfa Özkalfa'nın yerine Cem Satman getirildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunda (MHK) VAR'dan sorumlu başkan vekili ve profesyonel müsabaka icra kurulu üyesi Tolga Özkalfa, görevinden istifa etti. TFF'den yapılan açıklamada, görevinden istifa eden Tolga Özkalfa'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek, "Görevinden istifa eden Tolga Özkalfa yerine VAR'dan sorumlu MHK üyeliği görevine Cem Satman getirilmiştir. Cem Satman'a yeni görevinde başarılar diliyoruz." diye konuştu. Daha önce Süper Lig ve FIFA yardımcı hakemliği yapan Cem Satman, TFF bünyesinde görev alan UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in ekibinde de yer alıyor.


İstanbul'da sis: Gemi trafiği durduruldu, Sabiha Gökçen uçuşları etkilendi

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren sis etkili oluyor. Erken saatlerde başlayan sis, İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri çevresinde yoğunlaşıyor. İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, sis nedeniyle çift yönlü olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin sis nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındığı bildirildi. Sis nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapamayan bazı uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. Sis nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen bazı uçaklar havada tur attı. Yakıt kritiğine giren 4 uçak İstanbul Havalimanı'na, 5 uçak ise Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi.


Kolombiya'da toplu mezarda 1086 kişiye ait kalıntılar bulundu

Kolombiya'nın Kuzey Santander yönetim bölgesinde, toplu mezarda çöp torbaları içinde 1086 kişiye ait kalıntılar bulundu. Ulusal basında çıkan habere göre, Cucuta kentindeki merkez mezarlıkta kazı yapan görevliler toplu mezar tespit etti. Yapılan incelemelerde 4 bin çöp torbasının içinde 1086 kişiye ait kalıntılar olduğu belirlendi.

Kayıp Kişileri Arama Birimi (UBPD) ve Özel Barış Yargısından (JEP) yapılan açıklamada, bulunan insan kalıntılarının "büyük ihtimalle" çatışma döneminde kaybolan kişilere ait olduğu kaydedildi. JEP Yargıcı Maria del Pilar Valencia da açıklamasında, durumun "dehşet verici" olduğunu ve kapsamlı soruşturma yapılması gerektiğini söyledi. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ise sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında, Cucuta'daki kalıntıların kaybolan kişilere ait olduğunu belirterek, "Bu, Kolombiya halkının maruz kaldığı toplu katliamın göstergesi gibi duruyor" ifadesini kullandı.

vrüyp.JPG
as-Fotoğraf: JEP

Bingöl'de çığ: Kayıp bir kişi aranıyor

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yenisu köyü bölgesinde dün akşam saatlerinde çığ düştü. Çığ altında kaldığı düşünülen 1 vatandaşı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Söz konusu bölgedeki evine gittiği öğrenilen bir vatandaşa ailesi ulaşamayınca durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Çığ faciasının ardından Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bölgede 30 AFAD, 8 sivil toplum kuruluşu arama kurtarma, 7 Sar Arama Kurtarma, 28 jandarma personeli ve 25 güvenlik korucusunun arama kurtarma çalışması yaptığını belirtti. 


Türk parasını koruma kanunu tebliğinde değişikliğe gidildi

Türk parasını koruma (TPK) hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğ kapsamında bazı sözleşmelerin ödeme yükümlülükleri dövizle yerine getirilebilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğde yapılan düzenleme uyarınca, bazı sözleşmeler dışındaki sözleşmelerin ödeme yükümlülükleri TL olarak yerine getirilecek ve kabul edilecek.


Husiler, ABD ve Birleşik Krallık’ın Hudeyde'ye 2 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu

Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD ve Birleşik Krallık güçlerinin, Yemen'in batısındaki Hudeyde kenti açıklarındaki adaya 2 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Husilere bağlı El-Mesira televizyonu haberinde, "ABD ve Birleşik Krallık, Hudeyde'ye bağlı el-Luhayye ilçesinde Lebvan Adası'na iki saldırı düzenledi" ifadesi yer aldı.

Haberde saldırıya ilişkin ayrıntı verilmezken, ABD ve Birleşik Krallık tarafından açıklama yapılmadı.

ABD ve Birleşik Krallık, son günlerde Husilerin Kızıldeniz'de İsrail ve onu destekleyen gemileri hedef almasını gerekçe göstererek Hudeyde kentine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

Hudeyde, uzun kıyı şeridine sahip olmasının yanı sıra hayati önemi bulunan üç limanı içermesi nedeniyle Yemen'in en önemli kentlerinden biri olarak kabul ediliyor.


Kalkan-13 operasyonlarında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kalkan-13" operasyonlarında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 göçmenin yakalandığını duyurdu.


Zonguldak’ta kömür vagonu ile tumba arasına sıkışan işçi hayatını kaybetti

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait maden ocağında kömür vagonu ile tumba arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi.

Kuruma bağlı Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında çalışan işçi Baykul Sağlam (44), eksi 360 kodunda, kömür dökümü işlemi sırasında 5 tonluk kömür vagonu ile tumba arasına sıkıştı.

Mesai arkadaşları tarafından madenden çıkarılan Sağlam, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlam, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: Hizbullah ağır bir bedel ödemeli

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Lübnan'daki Hizbullah'ın savaşa girmeye karar verdiğini ve ağır bir bedel ödemek zorunda olduğunu" söyledi.

İsrail ordusunun X sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Halevi, ülkenin kuzeyinde Lübnan sınırında Hizbullah'ın saldırı düzenlediği bölgeye yaptığı ziyarette Kuzey Komutanı Tümgeneral Ori Gordin ile görüştü.

Halevi, "Burada konuşlandırılan kuvvetler düşmanı gözlemliyor ve saldırıya geçiyor. Şunu söylüyoruz, Hizbullah 7 Ekim akşamı savaşa katılmaya karar verdi, bu da karşılığında onlara ağır bir bedel ödettirilmesi gerektiği anlamına geliyor" diye konuştu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU