Son albümünün prodüktöründen ünlü rapçiye cinsel saldırı suçlaması

Puff Daddy adıyla da bilinen Combs'a yöneltilen çok sayıda ağır suçlamanın sonuncusu

Combs'un 13 yıl birlikte olduğu, üç çocuğunun annesi model Kim Porter 2018'de hayatını kaybetmişti (AP)

Rapçi Sean "Diddy" Combs'un son albümünün prodüktörü, müzik patronunu bir yıldan uzun bir süre boyunca kendisine cinsel tacizde bulunmak, uyuşturucu vermek ve tehdit etmekle suçlayarak dün federal mahkemede dava açtı. 

"Video ve ses kayıtları" iddiası

Yapımcı Rodney "Lil Rod" Jones, davada Eylül 2022'den Kasım 2023'e kadar ünlü rapçiyle birlikte yaşadığını ve seyahat ettiğini, bu süre zarfında Combs'un, personelinin ve diğerlerinin "ciddi yasadışı faaliyetlerde bulunduklarını" gösteren video ve ses kaydettiğini söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddialar arasında Puff Daddy adıyla da bilinen Combs'un, Jones'u seks işçileri temin etmeye zorladığı, onlarla ve başkalarıyla hoş karşılanmayan cinsel eylemlerde bulunması için baskı yaptığı da yer alıyor.

Dava, Combs'un evlerinde düzenlenen ve reşit olmayan kızlarla seks işçilerinin de katıldığı toplantılardan ekran görüntülerini içeriyor. 

Bunlardan bazılarına Combs'un talimatıyla uyuşturucu katılmış alkollü içecekler verildiği de öne sürülüyor.

Universal CEO'suna da suçlama

New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi'nde açılan davada Combs'un yetişkin oğlu Justin, personel şefi Kristina Khorram, Universal Music Group CEO'su Sör Lucian Grainge ve eski Motown Records CEO'su Ethiopia Habtemariam da sanık olarak yer alıyor.

Jones, 30 milyon dolar talep ediyor.

54 yaşındaki Combs'un avukatlarından biri, Jones'un "tamamen kurgu olan ve basitçe gerçekleşmemiş olaylar hakkında pervasızca nam lakırdısı yapmasının, manşetlere çıkmak için bariz bir girişimden başka bir şey olmadığını" söyledi.

"Telefonlara cevap vermedi"

Avukat, "İddialarının tamamen yalan olduğuna dair elimizde çok güçlü ve tartışılmaz kanıtlar var. Bu kanıtı Jones'un avukatı Tyrone Blackburn'le paylaşma girişimlerimiz, Blackburn'ün telefonlarımıza cevap vermeyi reddetmesi nedeniyle görmezden gelindi" diyerek ekledi:

Bu tuhaf iddiaları mahkemede ele alacağız ve bunları yapanlara karşı gerekli tüm işlemleri yapacağız.

Dava, geçen aylarda Combs'a yöneltilen çok sayıda ağır suçlamanın sonuncusu.

Cassie'yle anlaşmaya varmıştı

Müzik patronuna, aralarında R&B şarkıcısı Cassie'nin geçen yıl sonuçlanan davasının da bulunduğu çok sayıda cinsel saldırı davası açılmıştı.

Combs ve eski sevgilisi Casandra "Cassie" Ventura, suçlamaların yöneltilmesinden bir gün sonra anlaşmaya varmıştı.

Combs'u suçlayanlardan bir diğeri de rap prodüktörünün 20 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini iddia eden bir kadındı. O sırada 17 yaşında olduğunu öne süren kadın ayrıca, Combs'un plak şirketi Bad Boy Records'un başkanı Harve Pierre'i ve kimliği belirsiz bir adamı da suçlamıştı.

"Mücadele edeceğim"

Combs aralıkta bu iddiaları reddetmiş ve şöyle demişti: 

Kesinlikle açık konuşacağım: İddia edilen korkunç şeylerin hiçbirini ben yapmadım. İsmim, ailem ve gerçekler için mücadele edeceğim.


Independent Türkçe, NBC News, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU