İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Beni pazarda, sokakta izlesin, çıkamadığı yerler bunlar

"Halkın arasında olmayınca, kendi yakın çevresindeki insanların umutsuzluğunu görünce, onları da CHP’li zannediyor olabilir."

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih'teki İstanbul Ticaret Odasını (İTO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ile görüştü.

Ekrem İmamoğlu, ziyaret çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin "İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "Eli genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında da İstanbul'da olanlar bu şehri yönetemez." şeklindeki açıklamaları anımsatılan İmamoğlu, "Ben açıkçası bu seçim döneminde çoklu bir rakiple karşı karşıyayım. İstanbul'da rakibimiz olan birçok arkadaşımıza, birçok hemşehrimize, siyasi parti temsilcisine ya da onları temsilen yapılan birtakım siyasi müzakerelerde, konuşmalarda şahsıma dönük tutarlı tutarsız, yalan yanlış, eksik fazla, adı her neyse yorumlar yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, bu yapılan yorumları hiç muhatap almayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

Ama İstanbul'a dair bir proje ya da İstanbul'da yaptığımız bir işe dönük bir tarif olursa bu kapsamda elbette cevabını veririm. Bu söylenen, siyasi, muğlak, geçerliliği olmayan birtakım tariflere asla muhatap olmayacağım. Bunun ismi A, B partisi ya da A, B partisinin lideri benim için fark etmiyor artık. Benim işim şu anda İstanbul seçimine dair 16 milyon insanımıza geçtiğimiz 5 yılın hesabını vermek, önümüzdeki 5 yılla ilgili de tasarruflarımızı ve tasarımlarımızı aktararak en güçlü şekilde demokratik bir zeminde, tarihi oy rekoru kırarak inşallah tekrar seçilebilmek. Tek yolculuğum bu.

Erdoğan’ın muhalefet seçmenlerine yönelik “Umutsuzluğa kapılmayın. Alternatifsiz değilsiniz” açıklamasını da değerlendiren İmamoğlu "Seçmenimizle çok umutlu sohbetler yapıyoruz. Beni pazarda izlesin. Beni, sokakta esnafın arasında görsün. Çıkamadığı yerler bunlar. Halkın arasında olmayınca, kendi yakın çevresindeki insanların umutsuzluğunu görünce, onları da CHP’li zannediyor olabilir” diye konuştu.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda özetle şunları kaydetmişti:

CHP’li kardeşlerimizin, partilerine ve siyaset kurumuna yönelik umutlarını giderek kaybettiklerini üzülerek görüyoruz. Buradan siyasi parti fark etmeksizin tüm vatandaşlarıma samimiyetle sesleniyorum Başta CHP olmak üzere muhalefete bakıp da asla umutsuzluğa kapılmayın. Alternatifsiz değilsiniz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hiçbir vatandaşımızın kendini dışlanmış, ötelenmiş, yok sayılmış hissetmesine gönlümüz razı değildir. Şayet siyasetten beklentiniz hizmet ve eser görmekse hiç uzağa gitmenize gerek yok, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz buradayız. 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU