Fragmanı Super Bowl'da yayımlandı: Beklenen macera bu yaz sinemalarda

Normal People ve Top Gun: Maverick'in yıldızları başrolde

Twisters'ın 19 Temmuz'da gösterime girmesi planlanıyor (Universal Pictures)

Universal Pictures, 2020'de 1996 yapımı felaket filmi Kasırga'nın (Twister) yeniden çekileceğini duyurmuştu. Bu yaz vizyona girecek Kasırgalar'ın (Twisters) ardındaki ekip, projenin ilk filmle bağlantısını netleştirdi. 

1996'nın en yüksek hasılat yapan filmlerinden biriydi

Jurassic Park'in yazarı Michael Crichton tarafından kaleme alınan ilk film, dev kasırganın babasını öldürmesinin ardından fırtınaları kovalamayı takıntı haline getiren Jo Harding'i merkezine alıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Helen Hunt'ın canlandırdığı Jo, kendisine hem ilham veren hem de harap eden olaydan onlarca yıl sonra, alanında devrim yaratmaya çalışan bir ekibe liderlik ediyordu. 

Hortum takıntılı meteorolog Jo'ya, eski bir fırtına avcısından hava durumu sunucusuna dönüşen, ayrıldığı eşi Bill de katılıyordu. Filmde, Bill karakterini tecrübeli aktör Bill Paxton canlandırmıştı.

Kasırga, gişede 495,7 milyon dolar hasılat elde ederek 1996'nın en yüksek hasılat yapan filmlerinden biri olmuştu. 

Film, etkileyici ses tasarımı ve görsel efektleriyle iki dalda Akademi Ödülü adaylığı da kazanmıştı. 

Super Bowl'da yayımlandı

Kasırgalar ise 1996'nın gişe rekorları kıran filminin devamı niteliğinde olacak. Filmin fragmanı, dün gece Super Bowl'da ilk kez yayımlandı ve ilk filmin hayranları, merakla beklenen yeni yapımın 1990'ların klasiğiyle bağlantısını merak etmeye başladı.


Universal Pictures'ın önceki planına rağmen Kasırgalar, Helen Hunt ve Bill Paxton'ın gişe canavarı Kasırga'sının yeniden çevrimi değil. 

İlk filmde Jo, yüzlerce sensör içeren Dorothy adlı cihazı, kasırganın içine fırlatmak istiyordu. Teorik olarak Dorothy, fırtına uyarı sisteminde devrim yaratabilirdi.

Bağımsız bir devam filmi

Kasırgalar bu konuyu yeniden ele almak yerine, bağımsız bir devam filmi olarak izleyiciyle buluşacak. 

Övgü dolu yorumlar alan dizi Normal People'ın yıldızı Daisy Edgar-Jones ve Top Gun: Maverick'te büyük çıkışını yapan Glen Powell'ın başrollerini paylaştığı Kasırgalar, yeni nesil fırtına avcılarını konu alıyor. 

Devam filmi, Kiernan Shipka ve Anthony Ramos'un da aralarında bulunduğu etkileyici bir yardımcı oyuncu kadrosuna da sahip. 

Eski bir fırtına avcısını canlandırıyor

25 yaşındaki Edgar-Jones'un canlandırdığı Kate Cooper, eski bir fırtına avcısı olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. 

Kate'in arkadaşı Javi (Ramos), onu bir süredir uzak kaldığı sahaya dönmeye teşvik ediyor. 

Kate, Javi'nin çığır açan teknolojisini test ederken, eğlence için fırtınaları kovalayan bir sosyal medya fenomeniyle (Glen Powell) tanışarak, kendini birden fazla fırtına sisteminin merkezinde buluyor.

1990'ların klasiğine "bir sürü selam"

Ödüllü Minari'yi yöneten Lee Isaac Chung'ın felaket filmi, izleyicilerin Kasırga'yı seyretmiş olmasını gerektirmese de 1990'ların klasiğiyle pek çok bağlantı içerecek.

Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Edgar-Jones, hem kamera arkasında hem de önünde "ilk filme bir sürü selam" sözü vermişti.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU