İBB Başkan adayı Kurum: Cumhurbaşkanı'mızın da ifade ettiği budur, uyum, ahenk

"İstanbul'un sorunlarını çözmek adına birliktelik yapmanız gerekiyorsa her kurumla, her bakanlıkla, her türlü siyasi iradeyle masada oturursunuz, konuşursunuz ve İstanbul adına bu sorunları çözmek için de bu mücadeleyi verirsiniz."

Fotoğraf: AA

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum  Başakşehir Futbol Kulübü'nü ziyaret ederek, kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştü.

Murat Kurum, bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez" şeklindeki açıklamasına ilişkin düşüncesini sorması üzerine şu ifadeleri kullandı:

Muhalefet partisi zaten hep biliyorsunuz bir bahane, iftira sürecini yürütmek ve hep bir bahanenin arkasına sığınmak üzere bir siyaset anlayışıyla ülkemizin her yerinde, her ilinde aynı anlayışı yürütüyorlar. Burada maksat şudur: Yani siz öncelikle İstanbul'un sorunlarıyla, meseleleriyle ilgileneceksiniz. İstanbul'un sorunlarını çözmek adına birliktelik yapmanız gerekiyorsa her kurumla, her bakanlıkla, her türlü siyasi iradeyle masada oturursunuz, konuşursunuz ve İstanbul adına bu sorunları çözmek için de bu mücadeleyi verirsiniz. Şimdi bu anlayış İstanbul'a bir şey kaybettirmez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu anlayışın İstanbul'a hizmet kazandıracağını aktaran Kurum, yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde, büyükşehirle ve merkezi idareyle uyumlu olmasının şehre avantaj sağlayacağını kaydetti.

Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da ifade ettiği budur, uyum, ahenk. Bu şehir hepimizin, bu ülke hepimizin. Bakın deprem oldu, yıl dönümü yaklaşıyor. O depremde nasıl bir, beraber olduysak, nasıl hep birlikte elimizi taşın altına koyduysak, tek yürek, tek yumruk olup 11 ilimizi hep birlikte ayağa kaldırdıysak, oradaki kardeşlerimize yardım elimizi uzattıysak aynı anlayışı biz her alanda sergilemek zorundayız. İstanbul'un buna ihtiyacı var" değerlendirmesini yaptı.

 

AA

DAHA FAZLA OKU

DAHA FAZLA HABER OKU