II. Elizabeth, Markle'ın gelinliğinin bir dula uygun olmadığını düşünmüş

Sussex Düşesi'nin bu kadar "bekaret gösterisi yaparken" görülmesini, Kraliçe'nin uygunsuz bulduğu bildirildi

Kraliçe, Meghan'ın "bekaret gösterisi yaparken" görülmesinin uygunsuz olduğunu düşünmüş (Reuetrs)

Kraliçe'nin, Prens Harry'yle tanışmadan önce de evlendiği için Sussex Düşesi'nin gelinliğinin "fazla beyaz" olduğunu düşündüğü yeni bir kitapta öne sürüldü.

Majesty dergisinin eski genel yayın yönetmeni Ingrid Seward, My Mother and I adlı kitabında II. Elizabeth'in düşüncesini sadece en yakın sırdaşlarına açıkladığını yazdı.

Bu sırdaşlar arasında yer aldığı söylenen Kraliçe'nin kuzeni Lady Elizabeth Anson'ın, hükümdarın bu gelinliğin boşanmış bir kadına uygun olmadığını düşündüğünü iddia ettiği bildirildi.

Seward kitaptan paylaşılan alıntıda şöyle yazıyor:

Hükümdarın görüşüne göre, kilisede yeniden evlenen dul bir kadının böylesi bir bekaret gösterisi yaparken görünmesi uygun değildi.

Kitapta ayrıca Prens Philip'in, kendisine Windsor Düşesi'ni (Duchess of Windsor) hatırlattığı için Sussex Düşesi'ne "DoW" lakabını taktığı da belirtiliyor.

Dul Wallis Simpson'ın VIII. Edward'la hoş karşılanmayan bir ilişki yaşaması 20. yüzyılda monarşide krize neden olmuş ve Edward'ın tahttan çekilmesine yol açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meghan daha önce film yapımcısı Trevor Engleson'la evliydi fakat 2018'de Harry'yle evlenmesinden 4 yıl önce boşanmıştı.

Daily Mail'da yayımlanan kitap alıntısına göre Kraliçe, Prens Charles'ın Meghan'ın babasının yerine geçerek onu damada teslim etmesinden de rahatsızdı ve 96 yaşındaki Philip'in düğünde bastonsuz yürüme kararından endişe duyuyordu.

Kraliçe II. Elizabeth'in Harry'nin düğün hazırlıkları sırasındaki tavrından da rahatsız olduğu ve ilişkilerinin "tüm bunlardan epey zarar gördüğü" bildirildi. Harry'nin kraliyet ailesinin çalışan bir üyesi olmayı bırakmaya karar vermesiyle bu kırılma daha da kötüleşmişti.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin Netflix için geliştirdiği "bir dizi" yeni projeye sahip olduğunu, yayın devinin üst düzey bir yöneticisinin duyurduğu dönemde bu haber çıktı.

Harry ve Meghan, kraliyet ailesinin kıdemli üyeleri olmayı bırakıp ABD'ye yerleştikten sonra 2020'de Netflix'le 100 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen 5 yıllık bir anlaşma imzalamıştı.

Anlaşma kapsamında çift, ilişkileri, evlilikleri ve Birleşik Krallık'tan ayrılıp Los Angeles'a taşınma kararlarını konu alan Harry & Meghan adlı 6 bölümlük bir dizi yayımlamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU