Gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri yeniden mi çekiliyor?

Yapımcıları arasında Tom Hanks ve Steven Spielberg'ün yer aldığı dizi ödül yağmuruna tutulmuştu

6 Emmy ödüllü dizinin başrollerinde Scott Grimes, Damian Lewis, Ron Livingston, Shane Taylor, Donnie Wahlberg ve Peter Youngblood Hills yer almıştı (HBO)

HBO efsanesi Kardeşler Takımı'nın (Band of Brothers) idari yapımcısı Gary Goetzman, dizinin yeniden çekilme olasılığına şaşırtıcı bir yanıt verdi. 

Spielberg ve Hank iş birliği

Oscarlı başyapıt Er Ryan'ı Kurtarmak'ta (Saving Private Ryan) birlikte çalışan yönetmen Steven Spielberg ve usta aktör Tom Hanks'in de yapımcılığını üstlendiği 2001 yapımı mini dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 101. Hava İndirme Tümenine bağlı Easy Bölüğü askerlerinin tecrübelerini konu alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarihçi Stephen Ambrose'un 1992 yapımı aynı adlı romanından uyarlanan 10 bölümlük dizinin finali, 4 Kasım 2001'de ekranlara gelmişti.

Eleştirmenlerin büyük beğenisini toplayan Kardeşler Takımı, En İyi Mini Dizi dalında Emmy ve Altın Küre kazanmıştı.

Hollywood Reporter'a verdiği son röportajda dizinin baş yapımcısı Goetzman'a, Kardeşler Takımı'nın yeniden çekilme olasılığı soruldu. 71 yaşındaki prodüktör, şaşırtıcı bir yanıt verdi.

"İyi olur"

Bundan sonra muhtemelen film yapmaya odaklanacaklarını ifade eden Amerikalı yürütücü yapımcı, dizinin "harika bir yaklaşımı olan genç bir yönetmen" tarafından yeniden çekilmesini "sorun etmeyeceğini" söyledi. 

"Eminim dışarıda bir yerlerde bunu yapacak birileri vardır" diyen Amerikalı prodüktör, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Muhtemelen sadece sinema filmi yaparız. Eğer genç bir sinemacı bu işe harika bir yaklaşım getirirse... Bu iyi olur.

Kardeşler Takımı, savaşın acımasız gerçeklerini sürükleyici ve derinlemesine incelemesi ve savaşa katılan sayısız sıradan insanın yaptığı muazzam fedakarlıklara ışık tutmasıyla bugün bile büyük beğeni toplamaya devam ediyor.

En iyiler arasında 4. sırada

Gösterime girdiği dönemde ödül yağmuruna tutulan mini dizi, II. Dünya Savaşı konulu yapımlar arasında bir mihenk taşı haline gelmişti.

Gelmiş geçmiş en başarılı diziler arasında kabul edilen Kardeşler Takımı, IMDb kullanıcıların oylarıyla belirlenen en iyi televizyon yapımları listesinde 10 üzerinden 9,4 puanla 4. sırada yer alıyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU