Erdoğan, partisinin seçim beyannamesini 8 başlıkta açıkladı... Yerel yönetimlerde öncelik ne olacak?

"Engellendik' diyenler AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan çok daha fazlasını aldılar"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında, "Çok partili hayata geçildikten sonra ilk defa 1950 yılında yapılan yerel seçimler bugüne kadar 14 defa tekrarlanmıştır. İnşallah bu yerel seçimleri de demokrasi şöleniyle gerçekleştireceğiz" dedi.

"Şehirlerimizi algı belediyeciliğinden kurtarıp, gerçek belediyecilikle tanıştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İçeride ve dışarda Türkiye’nin tökezlemesini, yeniden eskiye dönmesini isteyen bir güruh var. Her ne kadar oklar bizlere çevrilmiş olsa da asıl hedef Türkiye ve milletimizdir. Bunun için sözümüzü rakiplerimize, yarıştığımız adaylara ve partilere değil doğrudan milletimize söylüyoruz. Bunun için vizyonumuzu tüm belediye ve şehirlerimizi kucaklayacak şekilde hazırlıyoruz.

Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet diyerek ifade ettiğimiz Türkiye'yi ayakta tutan temel değerleri bireysel çıkarları için bağlamaya çalışanlara geçit vermemeye çalışıyoruz. Gelmeyene gideceğiz, küskünü barıştıracağız. Her eve iş yerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız. Kararsızları ikna edeceğiz. Hiç kimseyi atlamadan teker teker dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Her seçimin önemli olduğunu 31 Mart'ın da çok önemli olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız. Seçime kadar her anı değerlendirmenizi seçim gününü de namusumuz olduğunu bilmenizi istiyorum. 

Seçim beyannamesindeki başlıklar

AK Parti'nin seçim beyannamesindeki başlıkları da sıralayan Erdoğan şunları kaydetti:

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3. Dirençli Şehirler

4. Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6. Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7. Kültür Üreten Şehirler

8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

"Bunların tek derdi, kendi beceriksizliklerini örtmektir"

Muhalefetin elindeki belediye yönetimlerine yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bir önceki seçimde belediye yönetimlerini bizden devralanlarının şehirlerimize 5 yıl kaybettirmek dışında hiçbir katkılarının olmadığını milletimiz gördü. Amacımız şov ve ajans belediyeciliğinden şehirlerimizi kurtarmaktır" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Siz bakmayın birilerinin engellendik edebiyatı yaptığına. Engellendik diyenler AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan çok daha fazlasını aldılar ve alıyorlar, bunun ispatını her zaman yaptık. Her belediye kamu kaynaklarından adil şekilde yararlanmaktadır. İBB'yi aldığım zaman borcumuz 2.5 milyar dolardı, 1.5milyar dolarla devrettik. Şimdi 3 milyar dolar İBB'nin borcu var. Fazlası var azı yok. Bunların tek derdi, kendi beceriksizliklerini örtmek, kaynağı başka amaçlara kullandığı gerçeğini gözlerden kaçırmaktır. Biz hükumet çalışmalarını yürütürken kimsenin siyasi görüşüne bakmıyoruz. Odaklandığımız tek yer ülke ve şehirlerimizin ihtiyacı milletimizin beklentisidir. Dün metro hattı bu anlayışın en son ve somut örneğidir. Biz hiçbir zaman vatandaşımızı aldatmaya kalkmadık. Seçimde verdiğimiz her sözün takipçisi olduk. 

"Toplumun tüm kesimlerine dokunan bir anlayışı hakim kıldık. Örnek uygulamalar sergileyerek AK Parti'yi markalaştırırken sürekli kendi kendimizle yarıştık. Şimdi ise yepyeni bir vizyonla karşınızdayız" diyen Erdoğan'ın beyannamesinden yerel yönetimler için önceliklerini madde madde açıkladı: 

Afetlere dayanıklı dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız. Şehirlerimizi iklim değişikliğine uygun hale getireceğiz. Gençler, kadınlar, engelliler ve tüm toplumsal kesimlere duyarlı sosyal belediyeciliği geliştireceğiz. Akıllı uygulamalara ve yeni nesil dijital teknolojilerere uyumlu altyapılar tesis edeceğiz. Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş huzurlu güvenli kentlerle donatacağız. Gerçek belediyecilik üretken dinamik çağdaş ve akılcı projelerle insanımızın günlük hayatını kolaylaştıracaktır. Güçlü Aile, Güçlü Toplum" anlayışıyla hareket eden yerel yönetimleri destekleyeceğiz. Evlatlarımıza çevresi temiz şehirler bırakacağız. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU