Murat Kurum: Bu güzel şehri afetlerde hep şehir dışında olanların ihmaline terk etmeyeceğiz

Kurum, Fatih Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde Tokatlılar ile bir araya geldi

Fotoğraf: AA

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "İstanbul'un 5 yılda içine düştüğü bu trafik çilesini evelallah biz çözeceğiz. Biz halkımızı dünyanın en çok metro projesi durduranların insafına terk etmedik, 31 Mart akşamı da terk etmeyeceğiz." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurum, Fatih Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde Tokatlılar ile bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, "Her sabah işe geç kalan kardeşlerimize, okula yetişemeyen çocuklarımıza, dükkanını vaktinde açamayan İstanbullulara bir söz verdik. 81 ildeki tecrübemizle, 25 yıllık birikimimizle, biz milletimiz ne zaman zora düşse, milletimizin yanında olduk." diye konuştu.

"Yarı zamanlı belediyecilik" eleştirisi

Kurum, sadece İstanbul ve kentin meseleleriyle ilgileneceklerini belirterek, "İstanbullu kardeşlerimizin sorunlarını, problemleri çözmek için şu anki mevcut yönetimin yaptığı gibi yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. Arada bir boş zamanlarında belediyeye uğrayanlardan olmayacağız. Biz hep sokakta, milletimizin yanında olacağız. Milletimiz bizi bundan önce nasıl gördüyse bundan sonra da yanında görecek, dizinin dibinde görecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bir yandan İstanbul'un raylı sistem uzunluğunu 2 kat arttırırken, diğer taraftan şehrin her yerine yeni tüneller, otoparklar, bisiklet yolları yapacaklarını kaydeden Kurum, "İstanbul'un 5 yılda içine düştüğü bu trafik çilesini evelallah biz çözeceğiz. Biz halkımızı dünyanın en çok metro projesi durduranların insafına terk etmedik, 31 Mart akşamı da terk etmeyeceğiz." dedi.

"İstanbullular artık bıkmış, usanmış"

Kurum, riskli evlerde gelecek kaygısı çeken, uykuları kaçan annelere, babalara güvenli yuvalar inşa etmek istediklerini söyledi. Bir taraftan İstanbul'u depreme karşı hazırlayacaklarını, 650 bin yeni yuva yapacaklarını belirten Kurum, diğer taraftan ketin her yerinde afet yönetim merkezleri, toplanma alanları, yeni acil yardım hastaneleri kuracaklarını anlattı. Kurum, İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmamasını istediklerini ifade ederek, "Bu güzel şehri, afetlerde yanımızda olmayanların, maalesef afetlerde hep şehir dışında olanların ihmaline terk etmeyeceğiz." dedi.

İstanbulluların artık CHP'li mevcut yönetimin ihmalkarlığından da sorumsuzluğundan da bıktığını aktaran Kurum, "Biz bunu, 39 ilçemizde 964 mahallemizde gittiğimizde görüyoruz. İstanbullular artık bıkmış, usanmış. Biz, bu aziz şehri kutsal bir emanet olarak görüyoruz, 'Bu aziz şehir nasıl Fatih'in emanetiyse, bu şehirde yaşayan her bir kardeşim, her bir insanımız da O'nun, yine Fatih'in emanetidir.' diyoruz. Bu canlar bu tenlerde durdukça bu emanete canımızla, gönlümüzle, kalbimizle sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU