Ekrem İmamoğlu: Murat Kurum, "İstanbul'a ihanet ettik" itirafıyla tarif edilen sürecin parçasıdır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü yazarı İpek Özbey'e açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı EKrem İmamoğlu; "AK Parti dönemindeki Esenyurt trajedisi. Bu dünya ölçeğinde bir imar katliamıdır, tarifi yoktur, anlatılamaz. Bu sefilliktir, şehre kötülüktür. Pervasızlıktır, fütursuzluktur. Arazi kendi malın olsa bunu yapmazsın. Diğeri de İstanbul’da bir dönem merkezi irade ve yerel iradenin ortaklaşa yürüttüğü imar rantı sürecidir. Bu bakımdan Sayın Murat Kurum, tam da “İstanbul’a ihanet ettik” itirafıyla tarif edilen sürecin bir parçasıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İstanbul'u yönetemezler"

Kanal İstanbul meselesinin bir buçuk yıldır konuşulmadığını, toplumun yüzde 65'inin buna karşı olduğunu belirten İmamoğlu buna rağmen projeden vazgeçilmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Burada zaten bir kısım alım-satım yapılmış, işin sahipleri belirlenmiş, imarla ilgili rant süreçlerine başlanmış, planlamalar yürütülmüş, hem de kaşla göz arasında. Bakın Sayın Kurum’un ve onun gibi arkadaşların temsil ettiği dönemde yapılanlara bakın: Üç ayda beş Beylikdüzü ya da sekiz Şişli diyebileceğimiz büyüklükte bir alanın planını çıkarmışlar. Boğaz’da “Buraya kulübe bile koyamazsınız” diyerek yıkım yaptığımız yere bir gecede imar çıkartmış anlayışa sahiptir bu arkadaşlarımız. Onun için İstanbul’u yönetemezler. 

"20 yıldır AK Parti'ye oy vermedim diyen kişiyi aday yaptılar"

Cumhurbaşkanı ve AK PArti'nin zor durumda olduğunu ileri süren İmamoğlu, şöyle devam etti:

Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti zor durumdadır. Bakın bir başka Büyükşehir’e “20 yıldır AK Parti’ye oy vermedim” diyen kişiyi aday yapmıştır. Bu, AK Parti’nin kendi içinde yaşadığı sıkıntıları göstermektedir. Yani İstanbul’da bu işe talip olan yıllardır hizmet etmiş ya da bu işin parçası olmuş insanlardan belediye başkanı tercih etme yerine, yaptıkları hesap kitap ortadadır.

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz

DAHA FAZLA HABER OKU