Gerçek hikayeyi anlatan macera, 10 yıl sonra Netflix'te fırtınalar estiriyor

Başrol oyuncusu Oscar'a aday gösterilmişti

New York Times'dan A.O. Scott, filmin neredeyse her karesinde görünen Witherspoon'un Strayed'i "cesur bir dürüstlükle" canlandırdığını yazmıştı (Fox Searchlight Pictures)

Reese Witherspoon'un başrolde olduğu 2014 yapımı macera filmi Yaban (Wild), gösterime girmesinden 10 yıl sonra yeniden ilgi görmeye başladı. 

Cheryl Strayed'in 2012 tarihli aynı adlı anı kitabından uyarlanan biyografik filmde Witherspoon, hayatındaki bir dizi trajedi ve talihsiz anın ardından 1995'te yaklaşık 1800 kilometrelik bir yürüyüşe çıkan yazarı canlandırmıştı.

En çok izlenenler arasına girdi

Büyük beğeni toplayan film, 87. Akademi Ödülleri'nde Witherspoon'a En İyi Kadın Oyuncu, Laura Dern'e de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem eleştirmenler hem de izleyicilerden olumlu yorumlar alan Yaban, Netflix'te gösterime girmesinin ardından yayın platformunun en çok izlenen filmlerinden biri oldu.

Netflix, 15 - 21 Ocak haftasına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre Yaban, 3,8 milyon kez izlendi. 

Bu rakamla Yaban, 10. sıradaki 2023 yapımı animasyon Leo'nun önünde 9. sırada yer almayı başardı. 

Yaban, 2014'te 15 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 52,5 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. 

Senaryoyu ünlü yazar kaleme aldı

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 88 gibi yüksek bir puana sahip olan yapım, Witherspoon'un en beğenilen filmleri arasında başı çekiyor.
 


Amerikalı aktris olumlu eleştirilere ek olarak Oscar'ın yanı sıra Altın Küre, BAFTA ve Eleştirmenlerin Seçimi gibi ödüllerde adaylıklar da elde etmişti.

Kanadalı yönetmen Jean-Marc Vallée imzasını taşıyan macera filminin senaryosunuysa Britanyalı ünlü yazar Nick Hornby kaleme almıştı.

İlk gösterimini 29 Ağustos 2014'te Telluride Film Festivali'nde yapan film, San Diego ve Toronto Uluslararası film festivallerinde de gösterilmişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU