Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı ilk kez kamera karşısına çıktı

Rengeyiği oyuncağı detayı dikkat çekti

Video 12 saatte 3 buçuk milyon aşkın kez izlendi (Piers Morgan/Netflix) 

Baby Reindeer, Netflix'te gösterime girdiğinden beri dünyayı kasıp kavuruyor. Gerçek kimliği merak edilen ısrarlı takipçi Martha karakterinin peşine düşenler, Fiona Harvey'de mutabakat sağlamıştı. 

Britanya televizyonlarının ünlü ismi Piers Morgan'ın programına katılan kadın, ilk kez kameralar karşısına çıkarak yaklaşık bir saat boyunca kendisi hakkındaki soruları yanıtladı. 

58 yaşındaki kadın, çok rahatsız olacağını düşünerek diziyi izlemediğini ancak haberleri okuyup gazetecilerin konuyla ilgili sorularıyla karşı karşıya kalınca durumu anladığını anlattı:

İnternet dedektifleri beni arayıp buldu ve ölüm tehditleri savurdu. Yani aslında bu bir seçim meselesi değildi, bu pozisyona zorla sokuldum.

Diziyi kendi deneyiminden yola çıkarak kaleme alan ve ana kahraman Donny rolünü üstlenen Richard Gadd'ı yeren Fiona Harvey, eski arkadaşının onu toplumun önüne attığını söyledi. Dizideki Martha'nın Donny'e yaptığı gibi, Gadd'a saldırı ve ısrarlı takipte bulunmadığını vurguladı. Gadd ve Netflix'e "kesinlikle" dava açacağını duyurdu.

"İzliyorsa Richard Gadd'a bir mesajın var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

Lütfen beni rahat bırak. Kendine bir hayat edin, düzgün bir iş bul. Yaptığın şey beni dehşete düşürdü.

Dizidekinin aksine 2014-2015 döneminde konuyla ilgili hiçbir davayla karşı karşıya kalmadığını vurgulayan Harvey, "Neden şimdi, neden o dönemde polise gitmedi?" diye sordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İskoç avukat, diziye adını veren bir bebek rengeyiği oyuncağına sahip olduğunu kabul etti. Ancak Gadd'la yalnızca iki üç kez görüştüğünü belirterek binlerce e-posta ve yüzlerce saatlik sesli mesaj attığı iddialarına karşı çıktı. "Az sayıda" e-posta ve 18 tweet attığını savundu. 

Harvey, eskiden 6 e-posta adresi ve 4 telefon kullandığını söylerken farklı kişiler ve amaçlar için bunlara sahip olduğunu da belirtti. 

Dizinin yaratıcısı Gadd, 10 yıl önce toplam 4 buçuk sene boyunca, dizide Jessica Gunning'in canlandırdığı kadından 41 bin 71 e-posta, 744 tweet, 106 sayfalık mektup ve 350 saatlik sesli mesaj aldığını açıklamıştı.

Birleşik Krallık merkezli gazete Daily Mail'ın daha önce ismini açıklamadan röportaj yaptığı kadın, Gadd'ın "şöhret ve servet için kendisine zorbalık yaptığını" söylemişti: 

Şu anda beni takip etmek için Baby Reindeer'ı kullanıyor. Kurban benim. Benim hakkımda lanet bir dizi yazdı.

O röportajdaki "Hiçbir zaman oyuncak bir rengeyiğine sahip olmadım ve Richard Gadd'la da oyuncaklar hakkında konuşmazdım" ifadeleri, en son Piers Morgan'a söylenenlerle çelişiyor.


Dört hafta önce gösterime giren Baby Reindeer, bu süre zarfında 56 milyon izlenme rakamına ulaştı. 7 bölümlük yapımın en çok izlenenler listesinin zirvesine çıkması üzerine bazı izleyicilerin dizideki karakterlerin kimliklerini çözmeye çalışması, dizide yer alanları endişelendiriyor. 

Martha'yı canlandıran Jessica Gunning konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Eğer diziyi seviyorsanız ve hayranıysanız, sizi birbirinize bağlayan Martha ve Donny'nin hikayesine sadık kalmalı, herhangi bir dedektiflik çalışması yapmaya ve gerçek kimlikleri bulmaya çalışmamalısınız.

Gadd da "Dizinin amacı bu değil, lütfen bu karakterlerin gerçek hayatta kime denk geldiğine dair spekülasyon yapmayın" demişti. 

Piers Morgan'ın bu röportajı da etiğe dair tartışma yarattı. Akıl hastalığından muzdarip olabilecek biriyle böyle iletişim kurmanın ahlaki sorumluluğu sorgulanıyor.
 

Independent Türkçe, New York Times, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU