Meksika ve Şili Gazze'deki çatışmayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdı

Meksika ve Şili, çatışmadaki olası suçların incelenmesi amacıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu

Fotoğraf: AA

Meksika ve Şili dün Gazze Şeridi'ndeki İsrail ile Hamas hareketi arasında aylardır süren savaşta şiddet ve gerilimin artmasıyla ilgili duydukları endişelerini dile getirdi. Reuters Haber Ajansı’nın haberine göre Meksika ve Şili, çatışmadaki olası suçların incelenmesi amacıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meksika Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın, Güney Afrika'nın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde açtığı dava hakkında bilgi sahibi olduğu ve sürecin takip edildiği belirtildi.

Uluslararası Adalet Divanı, geçen perşembe günü Güney Afrika'nın, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yapma suçlamasıyla ilgili açtığı davanın ilk duruşması yapıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, duruşmaların başlamasından önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal etme niyetinde olmadığını ve bölgenin sivil halkını yerinden etmek istemediğini belirtti. Netanyahu ayrıca, İsrail'in Hamasla mücadele ettiğini ve bu mücadelenin Filistinli halka karşı olmadığını belirterek savaşın uluslararası hukukla tam bir uyum içinde yürütüldüğünü vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU