Dizi sorumlularından Game of Thrones'la ilgili şaşırtan açıklama

"Hataydı"

Birleşik Krallık, Hırvatistan, İzlanda, İspanya, Malta, Fas ve Kanada'da çekilen dizi, yayımlandığı dönemde 59 Emmy kazanmıştı (HBO)

Televizyon efsanesi Game of Thrones'un dizi sorumluları, "Keşke farklı yapsaydık" dedikleri bir şey olduğunu itiraf etti.

George R.R. Martin'in fantastik kitaplarına dayanan popüler uyarlamayı birlikte yaratan Benioff ve Weiss, 8 sezonun tamamında dizi sorumlusu olarak görev yapmıştı.

"Keşke yapabilseydik dediğim bir şey var"

Game of Thrones, 2019'da tartışmalı bir şekilde sona erdi. İzleyiciler karakter gelişimlerinin mahvolduğundan ve dizinin çok aceleci bir şekilde tamamlandığından şikayet ederken, sosyal medyadaki eleştirilerin çoğu Weiss ve Benioff'un yazarlığına yöneltildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David Benioff ve Dan Weiss, Netflix'te yakında gösterime girecek bilimkurgu dizisi 3 Cisim Problemi'yle (3 Body Problem) ilgili bilgi vermek üzere Hollywood Reporter'a konuştu. 

Benioff ve Weiss, hayranların tepkisini çeken 8. sezon hakkında da açıklamalarda bulunurken, Emmy ödüllü sinemacılara diziyle ilgili değiştirmeyi diledikleri bir şey olup olmadığı da soruldu.

Dizinin sorumluları, ilk sezondaki Gardiyan Mord'u geri getirmek istediklerini hatta ek bir sahne için fikirleri bile olduğunu söyledi. 

Benioff, "Keşke yapabilseydik dediğim bir şey var, o da Gardiyan Mord karakteri..." diyerek sözlerine başladı.

"Hataydı"

Weiss da ekledi:

Gardiyan Mord'u geri getirmemek hataydı. Her zaman bunu yapmaktan bahsetmiştik.

Benioff'un bunun için akıllarında bir meyhane sahnesi olduğunu söylemesi üzerine Weiss, şöyle dedi:

Mord'un meyhanenin sahibi olabileceğini çok geç fark ettik. Arka plandaki o aktörü aynen gardiyan gibi oynatabilirdik ama şimdi küçük bir işletme sahibi olarak. Bu o kadar barizdi ki hiç düşünmeden, bir gün sonra aklımıza gelen bir fikirdi.

Game of Thrones'un ilk sezonunda izleyici karşısına çıkan Gardiyan Mord, Peter Dinklage'in canlandırdığı Tyrion Lannister'a eziyet eden, Gökyüzü Hücreleri'nden sorumlu zindan görevlisiydi.

"Bir Lannister her zaman borcunu öder"

Ciaran Bermingham'ın canlandırdığı Mord, Arryn Hanesi'nin hizmetinde, üstlerinin emirlerine itaat eden, acımasız ama çok da zeki olmayan biri olarak tasvir edilmişti. 

Tyrion, hücresinden kaçmasına yardım etmesi karşılığında ona altın vaat ederek Mord'la pazarlık yapmıştı. 

Sözüne sadık kalan Tyrion, oradan ayrılırken Mord'a altın dolu bir kese fırlatmış ve hanesinin "Bir Lannister her zaman borcunu öder" sözünü tekrarlamıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU