Biden'dan öğrenci kredisi borçlarını silme sözü

Yüksek Mahkeme'nin öğrenci kredisi borçlarını iptal planını hükümsüz kılmasının ardından Biden yönetimi, "mümkün olduğunca çok sayıda borçluya mümkün olduğunca çabuk öğrenci borcu yardımı sağlamak için alternatif bir yol izlemeyi sürdürdüğünü" duyurdu

(AP)

Biden yönetimi, bazı borçluların öğrenci kredisi borçlarının geri kalanını gelecek aydan itibaren sildirebileceklerini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı Joe Biden 12 Ocak'ta yaptığı açıklamada, 12 bin dolardan az kredi alan ve 10 yıldır geri ödemede olan borçluların, Değerli Bir Eğitimde Tasarruf (Saving on a Valuable Education, SAVE) planına kayıtlı oldukları sürece kalan kredilerinin şubattan itibaren iptal edileceğini söyledi.

Bu hamlenin kaç Amerikalıyı kapsayacağı henüz belli değil.

Beyaz Saray, SAVE planının planlanandan 6 ay önce geldiğini açıkladı. Açıklamanın devamında, "Bu eylem özellikle devlet üniversitesinde okuyan borçlulara, düşük gelirli borçlulara ve kredilerini geri ödemekte zorlananlara yardımcı olacaktır" dendi.

Açıklamaya göre, yaklaşık 7 milyon borçlu SAVE planına kayıtlı ve halihazırda 3,6 milyonunun kredileri iptal edildi.

Biden ayrıca Yüksek Mahkeme'nin geçen yıl aldığı ve Başkan'ın öğrenci kredisi borçlarını genel olarak iptal etme yetkisinin bulunmadığına hükmeden kararına da değindi.

Hayal kırıklığı yaratan kararın ardından yapılan açıklamada, "mümkün olduğunca çok sayıda borçluya mümkün olduğunca çabuk öğrenci borcu yardımı sağlamak için alternatif bir yol izlemeyi sürdürdüyoruz" dendi.

Biden öğrenci borçlarının silinmesini uzun zamandır savunuyor. Cuma günkü eylem, Başkan'ın bir kampanya sözünü tuttuğunu gösteriyor.

Biden, uygun olan herkesi studentaid.gov adresinden SAVE planına kaydolmaya teşvik etti.
 

Öğrenci Borçlarının Silinmesine Dair Güncelleme: Yönetimimiz SAVE planına kayıtlı borçlular için öğrenci borcu iptalini planlanandan önce uygulamaya koyuyor. Gelecek aydan itibaren, uygun borçluların kalan borçları iptal edilecek. Daha fazla bilgi için: http://StudentAid.gov/SAVE.


Birçok önde gelen siyasi figür cuma günü bu duyuruyu övdü.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, "Bu, borçlular ve üniversiteye erişip erişemeyeceklerini merak eden öğrenciler için iyi bir haber" diye yazdı. 

Bu, anlamlı öğrenci borçlarını iptal etme hareketimizde önemli bir adım. Biden yönetimini harekete geçtiği için alkışlıyorum.

Senatör Elizabeth Warren ise şöyle yazdı:

Yaşasın! Massachusetts ve ülke genelindeki borçlular için daha fazla öğrenci borcu yardımı geliyor.

New Mexico Temsilcisi Melanie Stansbury de destek verdi:

Bu harika bir adım. Sırada: Tüm öğrenci borçlarını iptal edelim.

Demokratik Ulusal Kongre Başkanı Jaime Harrison, X'te şunları yazdı:

Başkan @JoeBiden ve yönetiminin Amerikan halkının yaşamlarını iyileştirmek için nasıl çalıştığının bir başka örneği! Başka hiçbir Başkan öğrenci kredisi krizini ele almak için bu kadar önemli bir şey yapmadı!



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU