Jeffrey Epstein, ifadesinde binden fazla kez susma hakkını kullanmış

İtibarını kaybetmiş finansçıyla yapılan bir görüşme, Epstein'le ilişkili isimlerle ilgili ayrıntıları içeren son belge grubunun içinde yer alıyor

(Reuters)

Hayatını kaybeden pedofil Jeffrey Epstein, ABD Anayasası Beşinci Değişikliği'nin sağladığı ayrıcalığı binden fazla kez talep ettiği ifadesinin bir bölümünde bir fotoğraftaki pencereyi tanımlayamadığını iddia ediyor.

İtibarını kaybetmiş finansçıyla yapılan bir görüşme, salı günü açıklanan ve Epstein'le ilişkili isimlerle ilgili ayrıntıları içeren son belge grubunun içinde yer alıyor.

İfadesinde, kendisini suçlayan Virginia Giuffre'nin yanı sıra Prens Andrew ve Bill Clinton'la ilişkileri hakkında sorgulanan Epstein'e, genç kadınları istismar ettiğine dair çeşitli iddialar yöneltiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Epstein soruların çoğunu yanıtlarken, kişiyi kendisini suçlayabilecek ifadeler vermeye zorlanmaktan koruyan ABD Anayasası Beşinci Değişikliği'nin sağladığı ayrıcalığı kullanmayı tercih ediyor.

Sorgulama sırasında yaklaşık 1200 kez "beşinci" diye cevap vermesine izin verilen Epstein'in, kendisini sorgulayanların defalarca sinirini bozmaya çalıştığı anlaşılıyor.

Belirli bir görüşmede kendisine New York'taki malikanesinde çekildiği iddia edilen bir fotoğraf hakkında soru soruluyor. Epstein fotoğraftaki bir nesneyi (pencere) tanımlayamadığını öne sürüyor.
 

Jeffrey Epstein
İtibarını kaybetmiş finansçıyla yapılan bir görüşme, Epstein'le ilişkili isimlerle ilgili ayrıntıları içeren son belge grubunun içinde yer alıyor (AP)


Sorgulamayı yapan kişi:

Ve bu fotoğrafta arka tarafta görünen bir oda görüyor musunuz?

Epstein:

Beşinci.

Sorgulamayı yapan kişi:

Bu fotoğrafta görünenler için beşinci değişikliği mi kullanıyorsunuz?

Epstein:

Hiçbir şey göremiyorum. Üzgünüm.

Sorgulamayı yapan kişi:

Bu fotoğrafta bir pencerenin göründüğünü görüyor musunuz?

Epstein:

Bunun ne olduğunu bilmiyorum. Üzgünüm.

 

Prens Andrew
Epstein ifade verirken Prens Andrew (solda), Virginia Giuffre (ortada) ve Ghislaine Maxwell'le (sağda) ilişkisi hakkında sorgulandı (ABD Bölge Mahkemesi-Güney Bölgesi)


Sorgulamayı yapan kişi:

Bu fotoğrafta mavi bir yüzeyden yansıyan beyaz bir ışık görüyor musunuz?

Epstein:

Evet.

Sorgulamayı yapan kişi:

Bu size bir pencere gibi görünüyor mu?

Epstein:

Şart değil, hayır.

Seks amaçlı insan kaçakçılığı suçlarından yargılanmayı beklerken hapishanede intihar ederek 2019'da ölen itibarını kaybetmiş finansçıya görüşmenin başka bir yerinde, bu kişilere şantaj yapabilmek için Giuffre'ye, "Prens Andrew gibi adamların kendisine neler yaptığını" anlatması emrini verip vermediği soruldu.

Epstein bu sorular karşısında da ABD Anayasası Beşinci Değişikliği'nin sağladığı hakkını kullandı.

Prens Andrew herhangi bir suç işlediğini reddediyor. Epstein'le dostluğunun yarattığı öfkenin ardından kamusal hayattan çekilen Prens Andrew, hiç tanışmadığını iddia ettiği Giuffre'yle arasındaki cinsel saldırı davasında milyonlar ödeyerek uzlaşmaya varmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU