Suudi Arabistan’dan "Kürtçe" açılımı: Hac ve umre rehberine Kürtçe ekleniyor

Hac ve umre rehberine Kürtçe de eklendi

Fotoğraf: AA

Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesi’nden (IKB) hac ve umreye gidenler için hazırlanan rehberde artık Kürtçenin de yer alacağını açıkladı.  

IKB Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Niyaz Şeyh Ragıp başkanlığındaki Hac ve Umre Genel Müdürlüğünden bir heyetin, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen Hac ve Umre Kongresi’ne katıldığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, heyetin Hac-Umre rehberine Kürdce’nin de eklenmesini önerdiği ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia’ya tarafından bu önerinin kabul edildiği belirtildi.

Rûdaw’a konuşan Hac ve Umre Genel Müdürü Niyaz Şeyh Ragıp, “Daha önce Kürtçe dışında çoğu dünya dilinde dini talimatlar ve rehber bulunuyordu. Bugün Suudi Hac ve Umre Bakanı ve üst düzey yetkililer konferansta hazır bulunduğunda, talimatlara Kürtçe'nin de eklenmesini istedim. Kürtçenin 40 milyon insanın ana dili olduğunu, yüzlerce yıldır Kürdlerin hac için bu ülkeye geldiğini söyledim" dedi.

Şeyh Ragıp, Suudi yetkililerin öneriyi memnuniyetle karşıladığını ve kararın hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde Kürdistan Bölgesi Hac ve Umre Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışma planlandığını söyledi.

 

Rudaw
 

DAHA FAZLA HABER OKU