Netflix izleyicileri Altın Küre adayı filmi "duyamamaktan" şikayetçi

"Dayanılmaz derecede sinir bozucu"

Eylülde prestijli Venedik Film Festivali'nde prömiyerini yapan biyografik film, 7 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı (Netflix)

81. Altın Küre ödüllerinde 4 dalda adaylık kazanan Maestro, eleştirmenlerden tam not alsa da izleyicileri bir konuda memnun edemedi. 

Netflix izleyicileri, filmle ilgili bir şikayetlerini dile getirdi: Ne kadar uğraşsalar da oyuncuların söylediklerinin hiçbirini duyamıyorlardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biyografik drama, orkestra şefi ve besteci Leonard Bernstein'le aktris Felicia Montealegre Cohn Bernstein arasındaki uzun süreli ilişkiyi anlatıyor.

Başroldeki Bradley Cooper, filmin senaryosunu Josh Singer'la birlikte kaleme aldı. Cooper'ın yönetmen koltuğunda da oturduğu dramada Felicia rolünde Carey Mulligan yer alıyor.

Eleştirmenler filmden övgüyle bahsetse de izleyiciler, oyuncuların sürekli "mırıldanması" nedeniyle filmi "zar zor duyabildiklerinden" şikayet etti.

"Çok sıkıcı"

Bir kişi Twitter'da şunları yazdı: 

Mırıldanan maestro... Çok sıkıcı. O ve eşi konuşurken duymak çok zor. Bir saat sonra kapattım.

Bir diğer izleyici şunları ekledi: 

Az önce Netflix'te Maestro'yu izledim. Karışık duygular içindeyim ama keşke diksiyon daha net olsaydı, çok fazla mırıldanma var. Sorun şu ki oyuncular ve yönetmen senaryoyla yaşıyor ve senaryoya aşinalar ama anlama konusunda bizim sadece bir şansımız var. Bradley Cooper ve Carey Mulligan'dan nefis performanslar.

Üçüncü bir kişi "Ya ben sağır oluyorum ya da Maestro çok fazla mırıldanıyordu" derken, dördüncü bir kişi "Cooper başından beri diyaloglarını mırıldanıyor" ifadelerini kullandı.

"Kendimi zorlasam da 30 dakikayı geçemedim"

Bir başkası "Korkunç" diye yazarak ekledi: 

Bradley Cooper ve Matt Bomer'ı severim ama o kadar çok mırıldanma ve fazla konuşma vardı ki kendimi bir şans vermeye zorlasam da 30 dakikayı geçemedim.

Bir diğer izleyici de "Cooper Maestro'yu hazırlamak için yıllarını mı harcamış?" diye sordu:

5 dakikada durmak zorunda kaldım çünkü mırıldanıyordu ve anlayamadım.

"Altyazıları açmam gerekti"

Konuşmaları anlayamadığını söyleyen bir başka izleyici de ekledi:

Cooper'ın mırıldanmalarını anlamak için altyazıları açmam gerekti ve sonunda pes ettim.

Bir sosyal medya kullanıcısı "Bütün film insanlar arasında mırıldanmalardan ibaret" derken bir diğeri şöyle yazdı:

Copper'ın Bernstein'inin mırıldanmalarını dayanılmaz derecede sinir bozucu buldum.

Daha gösterime girmeden tartışma yaratmıştı

Bradley Cooper'ın ünlü besteciyi canlandırmak için protez burun takması, Yahudi cemaatinin önde gelen üyelerinin sert eleştirilerine neden olmuştu.

Cooper'ın protez burnunu yapan Oscar ödüllü makyaj sanatçısı Kazu Hiro da eylülde Venedik Film Festivali'nde düzenlenen basın toplantısında özür dilemiş ve şöyle demişti: 

Bunun olmasını beklemiyordum. Birilerinin duygularını incittiysem özür dilerim. Benim ve Bradley'nin amacı Lenny'yi olabildiğince gerçekçi bir şekilde canlandırmaktı. Lenny'nin herkesin bildiği gerçekten ikonik bir görünümü vardı.


Independent Türkçe, Daily Mail, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU