"Star Wars oto yıkama" mahkemelik oldu

"Direneceğiz, güç bizimle"

Oto yıkamacıda çalışanlar, serideki ünlü kahramanların kıyafetlerini giyiyor (Reuters)

Star Wars temalı oto yıkama işletmesi, serinin haklarını elinde tutan LucasFilm tarafından mahkemeye verildi.

Şili'nin başkenti Santiago'daki "Star Wash" adlı oto yıkama dükkanı, film serisindeki Darth Vader, Stormtrooper ve Chewbacca gibi ünlü karakterlerin kostümlerini giyen çalışanlarıyla hizmet veriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak sosyal medya paylaşımları ve sıradışı dizaynıyla herkesin ilgisini çeken oto yıkamacı, Walt Disney'e ait LucasFilm tarafından geçen ay mahkemeye verildi.

İşletme adına hukuki süreçle ilgilenen avukatlar, davanın Star Wash'un sahibi Matias Jara'nın oto yıkama firmasını Şili'deki patent ofisine kaydettirirken açıldığını söyledi. 

Jara'nın avukatları, ABD'li yapım şirketinin isim karışıklı oluşabileceği nedeniyle patent kayıt sürecini engellemeye çalıştığını belirtti. 

Ayrıca avukatlar, LucasFilm'in telif hakkının oyuncak, aksesuar ve içecek ürünleri gibi alanları kapsarken oto yıkama işletmelerinin buna dahil edilemeyeceğini savundu. 

Jara, ailesiyle ABD'de bir Disney tema parkına gittiklerini ve kızının buradaki Star Wars bölümünden etkilenerek dükkana Star Wash ismini vermesini önerdiğini söyledi. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Star Wash (@starwashchile)


Oto yıkamacının sahibi, "Elbette bu dava bizi olumsuz etkiledi. Sonuçta biz küçük bir işletmeyiz ve hiç bütçe ayırmadığımız şeylere harcama yapmak zorunda kalıyoruz" dedi. 

Jara, Star Wars serisinin sloganları arasında yer alan "Güç seninle olsun" sözüne gönderme yaparak, "Zorluklar karşısında sağlam duracağız, güç bizimle" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe, El Pais, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU