Manchester United'ın kararsızlığı, Raphael Varane'a bedelsiz transfer imkanı verdi

Eğer kulüp sözleşmeyi uzatmaya kalkışmazsa Real Madrid'in eski oyuncusunun sözleşmesi bu yaz sona eriyor

(Reuters)

Raphael Varane'ın yılbaşı itibarıyla yabancı kulüplerle yaz transferini görüşme imkanı kazanması, Manchester United'ı bedelsiz transfere imza atıp 41 milyon sterlin (yaklaşık 1 milyar 540 milyon TL) kaybetme riskiyle karşı karşıya bıraktı.

Dünya Kupası'nı kazanan oyuncunun Old Trafford'daki mevcut sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor ama United'ın sözleşmeyi 12 ay uzatma seçeneği olmasına rağmen henüz bu imkanı değerlendirmedi.

Bu da United bu opsiyonu kullanmadığı ya da Fransız futbolcuyla farklı bir sözleşme imzalamadığı sürece Varane'ın yurtdışına transfer görüşmeleri yapabileceği anlamına geliyor. Bu durum, FIFA menajerlik kurallarında yapılan değişikliklerin ardından transfer dönemine ilişkin daha geniş çaplı bir karmaşanın ortasında gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021'de Real Madrid'den transfer olan 30 yaşındaki futbolcu, başlangıçta 4 yıllık bir sözleşme olarak sunulan ama bunun yerine bir yıl uzatma opsiyonlu üç sezonluk bir anlaşmayla United'a katılmıştı.

United formasını 79 kez giyen Varane, geçen sezon Lisandro Martinez'in yanında ilk 11'de yer alırken bu sezon Erik ten Hag tarafından kadro dışı bırakılarak 10 maç boyunca sahaya çıkmamıştı.

Fakat son haftalarda takıma geri dönen Fransız futbolcu, Anfield'daki 0-0'lık beraberlikte maçın adamı olduğunu gösteren bir performans sergiledi.

Varane'ın Old Trafford'ın en çok para kazanan oyuncularından biri olması, United'a onu bir yıl daha tutmanın maliyetiyle ilgili bir karar verme imkanı sunuyor.

Öte yandan takımın en iyi 5 stoperinden üçünün sözleşmesi yaz aylarında sona erecek. 35 yaşındaki Jonny Evans bir sezonluk anlaşma imzalamıştı ve Victor Lindelöf'ün sözleşmesinin, United'ın muhtemelen devreye sokacağı bir yıllık uzatması var.

United'ın sahibi Glazer ailesi, petrokimya milyarderi Sör Jim Ratcliffe'le kulübün yüzde 29 hissesini alması ve futbol operasyonlarının kontrolünü ele geçirmesini sağlayan bir anlaşmaya varmıştı.

Anlaşmanın şartlarına göre sözleşme yenilemeleri ve müzakereler de dahil futbolla ilgili tüm kararlarda Ratcliffe ve Ineos'a danışılması gerekiyor.

United kuruluna katılmaya hazırlanan Sör Dave Brailsford, Aston Villa'yı 3-2 yendikleri ve Nottingham Forest'a 3-2 mağlup olduklar son iki maça katılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU