2024'te neden sadece bir tane Marvel filmi çıkacak?

Yeni yılda beyazperdede gösterime girmesi planlanan tek Marvel filmi, Deadpool 3

Yalnız yol: Ryan Reynolds ve Hugh Jackman, Deadpool 3'te (Marvel)

Bu yılın tarihi Hollywood grevleri sona erse de etkileri Marvel'da hâlâ hissediliyor.

Demir Adam'ın (Iron Man) 2008'deki ilk gösteriminden bu yana çizgi roman filmlerinin hayranları, süper kahraman stüdyosunun her yıl birden fazla yeni film çıkarmasına alıştı.

Örneğin 2018'de üç Marvel filminin gösterime girmesinin ardından 2019'da üç film daha çıktı.

Kovid pandemisi nedeniyle sinemaların dünya çapında kapanması sonucu 2020'de hiç Marvel filmi yayımlanmadı. Öte yandan daha sonra 2021'de 4 film gösterime girdi: Black Widow, Shang-Chi ve On Halka Efsanesi (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Eternals ve Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home).

2022 ve 2023'te üçer Marvel filmi gösterime girdi. Öte yandan genellikle sıkışık olan vizyon programı grevlerin ardından bomboş görünüyor.

Marvel'ın 2024'te çıkacak tek filmi Ryan Reynolds'ın başrolünü üstlendiği ve 26 Temmuz'da sinemalarda gösterime girmesi planlanan Deadpool 3.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelecek yıl için ilk başta iki film daha listeye alınsa da daha sonra bu yapımlar ertelendi. Anthony Mackie'nin Kaptan'ın meşhur kalkanını eline alacağı Captain America: Brave New World, Şubat 2025'e ertelendi. Öte yandan anti kahramanların ekip olduğu Thunderbolts da Temmuz 2025'e alındı.

Gelecek yıl Marvel kahramanlarını beyazperdede görmek için tek şans Deadpool 3 olsa da stüdyonun, yayın platformu Disney+'ta birkaç yeni dizi çıkarması bekleniyor.

Bunlar arasında ilk kez 2021 yapımı Hawkeye'da Alaqua Cox'ın hayat vermesiyle izleyiciyle buluşan karaktere dayanan yeni dizi Echo da yer alıyor. Bu yapım 9 Ocak'ta başlayacak.

Ayrıca Agatha: Darkhold Diaries'in de yıl bitmeden yayın platformuna gelmesi bekleniyor. Dizide Kathryn Hahn, popüler yapım WandaVision'daki cadı rolünü yeniden canlandıracak.

Marvel ayrıca Kara Panter'den (Black Panther) esinlenen Eyes of Wakanda, X-Men'in X-Men '97 diye bilinen bir devam dizisi ve genç Örümcek Adam dizisi Your Friendly Neighborhood Spider-Man de dahil bir dizi animasyon dizisini de duyurdu.

Grevlerin etkisinin dışında Marvel, Ant-Man ve Wasp: Quantumania'nın yıldızı Jonathan Majors'ın yakın zamanda saldırıdan hüküm giymesiyle de uğraşıyor. Stüdyonun yaklaşan 5. Avengers filminin adı bu nedenle değiştirilmişti.

Marvel'in üretimi yavaşlıyor gibi görünse de The Independent'ın kültür yazarı Ed Power, Marvel Sinematik Evreni'nin çökeceği günü dört gözle bekleyen ukalaların neden ne dilediğine dikkat etmesi gerektiğini yazdı:

Hollywood'un yeni nesil gişe canavarları yanında Thor, Taxi Driver gibi kalabilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU