Ünlü oyuncunun meşhur filmdeki kazancı hayrete düşürdü

"Herhangi bir tazminat alıp almadığını bilmiyorum"

Deniz Kızı (Splash) ve Buck Amca'nın (Uncle Buck) yıldızı, Evde Tek Başına'da rol aldıktan 4 yıl sonra, 43 yaşındayken geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata veda etti (IMDb)

Kaç kere izlediğinizin önemi yok: Evde Tek Başına'nın (Home Alone) en iyi sahnelerinden biri, John Candy'nin aniden ortaya çıktığı an.

"Bunların hiçbiri senaryoda yoktu"

Kabarık, sarı bir ceket giymiş olan Candy, Şikago'daki oğlu Kevin'a dönmek için umutsuzca çabalayan Kate'i canlandıran Catherine O'Hara'nın, havaalanında bir bilet görevlisine çıkıştığı sahneye yavaşça girdiğinde onu fark etmemek zordur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polka yıldızı Gus Polinski'yi canlandıran Candy temkinli bir şekilde araya girerek Kate'in Şikago'ya gitmesine yardım edebileceğini söylüyordu.

Gelmiş geçmiş en iyi Noel filmleri arasında gösterilen Evde Tek Başına gösterime girdiğinde zaten ünlü olan yıldız, film setinde sadece bir gün kalmıştı. Ancak söylediği replikler altın değerindeydi ve yönetmen Chris Columbus bunların hepsinin doğaçlama olduğunun altını çiziyor.

Insider'a konuşan Columbus, "Bunların hiçbiri senaryoda yoktu" dedi ve ekledi:

Sabahın 04.30'unda çekim yapıyorduk ve hepsi doğaçlamaydı. Sette John'u dinlerken gülmemek için kendimizi zor tutuyorduk.

Yine de Candy'nin bu küçük ama önemli rol için büyük bir ödeme almadığı ortaya çıktı. Yönetmen Columbus, Candy'nin bunu filmin yapımcısı ve senaristi John Hughes'a iyilik olarak yaptığını söyledi.

Sadece 414 dolar kazandı

Peki ama Candy, kısa ve öz rolü için ne kadar ücret almıştı? Netflix'in The Movies That Made Us adlı programına göre bu sorunun cevabı sadece 414 dolar. 

Macaulay Culkin'in, Noel döneminde ailesinin evde unuttuğu ve evini iki beceriksiz hırsızdan korumaya çalışan küçük bir çocuğu canlandırdığı ikonik komedi, dünya çapında 476 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etmişti.

Columbus, "John'un tarafında kesinlikle biraz kızgınlık vardı" diyerek ekledi:

John'un Fox'tan herhangi bir tazminat alıp almadığını bilmiyorum.

Kanadalı aktör ve komedyen Candy, 4 Mart 1994'te hayatını kaybetmişti.


Independent Türkçe, Insider, Far Out Magazine

DAHA FAZLA HABER OKU