Gladyatör'ün yıldızı, devam filmiyle ilgili merak edilen soruyu yanıtladı

59 yaşındaki aktör, çelişkili haberlerin ardından Ridley Scott'ın devam filmiyle ilgili konuştu

Gladyatör, En İyi Film'in yanı sıra Erkek Oyuncu, Kostüm Tasarımı, Ses ve Görsel Efekt Oscarlarını da almıştı (Dreamworks)

Gladyatör'ün (Gladiator) önemli yıldızlarından biri, çelişkili haberlerin ardından devam filminde yer almayacağını doğruladı.

Yönetmen Ridley Scott'ın uzun zamandır beklenen devam filmi, bu kez Paul Mescal'ın canlandıracağı yetişkin Lucius'ı takip edecek.

Devam filminde geri döneceği konuşuluyordu

Denzel Washington, Connie Nielsen, Barry Keoghan ve Pedro Pascal'ın da rol alacağı devam filminin gelecek yıl gösterime girmesi bekleniyor.

Gladyatör'ün sonunda Russell Crowe'un canlandırdığı Maximus, aldığı ağır yaralar nedeniyle ölüyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Djimon Hounsou'nun canlandırdığı ve filmdeki ana karakterlerden biri olan Juba ise hayatta kalmıştı ve uzun zamandır Gladyatör 2'de (Gladiator 2) geri döneceği söyleniyordu. 

Filmin vizyon tarihi yaklaşırken Hounsou, söylentilere açıklık getirdi. 

59 yaşındaki oyuncu, BroBible'a verdiği röportajda devam filminde rolünü yeniden canlandırmayacağını açıkladı. Ancak Juba'nın geri döneceğine dair haberler yine de tamamen yanlış değil.

Benin doğumlu oyuncu, ikinci filmde rol alıp almayacağı sorusuna "Dürüst olmak gerekirse, hayır" yanıtını verdi ve ekledi:

Bu olayın ortaya çıkış şekli tamamen kazaydı. Ben de filmin bir parçası olacaktım. Koşullar farklı bir şey olmasını gerektirdi.

Bu yıl Guardian'a verdiği röportajda Hounsou, Gladyatör 2 için geri dönebileceğine dair umutlu olduğunu dile getirmişti.

İlk filmden sadece birkaç karakter dönüyor

Şimdiye kadar Gladyatör 2'nin oyuncu kadrosunda çoğunlukla yeni oyuncular yer alıyor. 2000 yapımı ilk filmden sadece birkaç karakterin geri döndüğü dikkat çekiyor.

Connie Nielsen, Lucius'ın annesi Lucilla rolüyle geri dönerken, Derek Jacobi de bir kez daha Gracchus'u canlandıracak.

503 milyon doların üzerinde hasılat yapan Gladyatör, tarihi epik türüne yeni bir soluk getirerek anında bir klasik haline gelmişti.

12 adaylık, 5 Oscar

Eleştirmenler filmi heyecan verici aksiyon sahneleri, otantik set tasarımları, güçlü performansları ve Gladyatör'ün tarihsel doğruluğu nedeniyle övmüştü. 
 


Replikleriyle birlikte müzikleri de tanınır hale gelen Gladyatör, 73. Akademi Ödülleri'nin de en büyük favorisi haline gelmişti.

Russell Crowe'un başrolde olduğu Gladyatör, toplam 12 adaylık elde ettikten sonra ödülleri silip süpürmeye hazır görünüyordu. 

Film, bunların hepsini kazanamasa da Ridley Scott'ın tarihi destanı toplamda 5 Oscar'ı eve götürmeyi başarmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, BroBible, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU