2023 onun yılı oldu: Yıldız oyuncu aksiyon türüne damgasını vurdu

51 yaşındaki aktör, iki film ve bir diziyle yayın platformlarında fırtınalar estirdi

Britanyalı aktör Idris Elba'nın adı, sık sık James Bond karakteriyle birlikte anılıyordu (Netflix)

2023 aksiyon filmleri için büyük bir yıldı ve açıklanan izlenme oranları, bir aktörün sene boyunca gösterime giren filmlere hükmettiğini doğruladı. 

Luther: Batan Güneş (Luther: The Fallen Sun), Extraction 2 ve Apple dizisi Hijack bu yıl gösterime girdi ve üç yapım da olumlu tepkiler aldı. Bu üçünün de çok önemli bir ortak paydası var: 51 yaşındaki aktör Idris Elba

Netflix ve Apple TV'de izlenebilir

Elba için yoğun bir yıl olduğu açık ve 2023'teki aksiyon projelerinin hepsi şu anda Netflix ve Apple TV'de izlenebilir durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel Sinematik Evreni'nde Heimdall ve DC'nin İntihar Timi (The Suicide Squad) filminde Bloodsport rolleriyle de tanınan Elba, aksiyon türüne yabancı değil.

Aktör ayrıca, BBC'nin Luther ve HBO'nun The Wire gibi aksiyon odaklı suç dizilerinde başrol oynamasıyla da tanınıyor. 

Ancak Elba, 2023'te rol aldığı dizi ve filmlerin hem yüksek izlenme rakamları elde etmesi hem de olumlu eleştiriler almasıyla aksiyondaki başarısını zirveye taşıdı.

Bu yıl martta, BBC'nin meşhur suç draması Luther'daki olayları devam ettiren Luther: Batan Güneş, sinemalarda sınırlı bir gösterimin ardından Netflix'te izleyiciyle buluştu.

Elba'nın Dedektif John Luther rolünü yeniden canlandırması, Netflix kullanıcıları tarafından heyecanla karşılandı ve bu durum izlenme rakamlarına da yansıdı

Eleştiriler de olumlu

Luther: Batan Güneş, 2023'te toplam 214 milyon 100 bin saat izlendi. Film için yapılan yorumlar karışık olsa da eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'taki yüzde 68'lik puan genel olarak olumluydu.

Luther: Batan Güneş, Elba'nın bu yıl Netflix'teki tek aksiyon başarısı değildi. 2020 yapımı Extraction'ın devamı Extraction 2'de, paralı asker Tyler Rake'e yeni bir kurtarma görevi veren yabancı rolündeki Elba, son derece gizemli ve ilgi çekiciydi.

Extraction 2, Netflix'in tüm zamanların en çok izlenen 10 filminden biri olmayı başardı ve toplam 201 milyon 800 bin saat izlendi.

Gerilim dizisi de beğenildi

Elba'nın bu yılki başarısı Netflix'teki işleriyle sınırlı kalmadı. Bir AppleTV mini dizisi olan Hijack'te aktör, Dubai'den Londra'ya giden bir uçağın kaçırılmasıyla yetenekleri sınanan kurumsal bir müzakereciyi canlandırdı.

Gösterişli gerilim dizisi olumlu karşılandı ve son derece pozitif eleştiriler aldı. Hijack toplamda 357 milyon dakika seyredildi ve en çok izlenenler listesinde zirveye oynadı.

2024'te eğlenceli projeler var

Britanyalı oyuncu 2023'ü gerilim ve aksiyon dolu bir yıl olarak geride bırakmaya hazırlanırken 2024'te daha eğlenceli projelere yönelmiş görünüyor.

Elba, Kirpi Sonic 3 (Sonic the Hedgehog 3) ve Genndy Tartakovsky'nin animasyon türündeki yeni filmi Fixed'de seslendirme yapacak. Elba ayrıca, John Cena'yla birlikte Heads of State adlı bir aksiyon komedisinde de rol alacak.


Independent Türkçe, ScreenRant, Netflix

DAHA FAZLA HABER OKU