Yüzüklerin Efendisi'ndeki hiçbir sahne, meşhur 6 dakikaya yaklaşamıyor

Peter Jackson'ın sakin başlayan üçlemesi pek çok gerilimli ana ve tehlikeli yolculuğa sahne olmuştu

2 milyar 991 milyon dolar hasılat yapan üçlemede, Frodo'yu Elijah Wood canlandırmıştı (New Line)

Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) üçlemesinde pek çok gerilimli ve dramatik sahne var ancak hiçbiri serinin son filmindeki 6 dakikalık sekanstaki stres seviyesine ulaşamıyor. 

Yüzüklerin Efendisi serisi, son derece sakin bir şekilde başlıyor. Yüzük Kardeşliği'nin (The Fellowship of the Ring) açılışı, Hobbit'lerin Shire'daki mütevazı ve rahat yaşamlarına odaklanıyor.

Tek Yüzük gerilimi adım adım artırıyor

Bununla birlikte Tek Yüzük ortaya çıktığında serinin gerilimli anları hem seyirciyi hem de karakterleri ürkütmeye başlıyor. Böylece Frodo'yla Tek Yüzük'ün tehlikeli ve maceralı yolculuğu da başlamış oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peter Jackson'ın üçlemesinin ilerleyen bölümlerinde, duygusal açıdan yorucu anların giderek artmasına rağmen hiçbiri 6 dakikalık meşhur sahnenin eline su dökemiyor.

Söz konusu sahne, Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'nde (The Lord of the Rings: The Return of the King) yer alıyor. 

Üç filmlik yolculuğun doruk noktası olan ve karakterlerin tek hedefine ulaşmasına ramak kaldığı sahhnede Frodo, Tek Yüzük'ü yok etmeyi reddediyordu.

Elinde Yüzük'le Kıyamet Dağı'nın ateşleri üzerinde duran Frodo'nun tüm kötülükleri sona erdirmek için tek yapması gereken avucundaki yüzüğü bırakmaktı.

Frodo'nun yanlış seçimi

Ancak Tek Yüzük, hayatta kalmak için son bir hamle yapıyor ve tüm ikna edici gücünü Frodo üzerinde kullanıyordu. Bunun işe yaramasıyla Frodo, Sam'e Yüzük'ün kendisine ait olduğunu ve onu asla yok etmeyeceğini söylüyordu.

Bu sahnenin hemen ardından Sam, Frodo ve Gollum arasındaki heyecan dolu itiş kakış, birçok nedenden ötürü Yüzüklerin Efendisi'nin en stresli anlarını oluşturuyordu.

Frodo'nun tüm yolculuğun sonunda doğru seçimi yapmaması sonrasında Gollum, dişiyle tırnağıyla savaşmasa Yüzük asla yok edilemeyecek ve Sauron, Orta Dünya'ya hakim olacaktı. 


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU