Bradley Cooper, Maestro'daki Christian Bale etkisini anlattı

Cooper "Ekibe ya da oyunculara sorsanız, filmi Lenny yönetti" dedi

Bradley Cooper, Leonard Bernstein hakkındaki yeni biyografi filmi Maestro'yu, Christian Bale'ın 2013 yapımı Düzenbaz'daki (American Hustle) yönteminden esinlenerek hayatını kaybetmiş orkestra şefinin sesiyle yönettiğini söyledi.

Başka bir yönetmen olan Spike Lee'ye konuşan 48 yaşındaki Cooper, Bale'ın karakterde kalmaya adanmışlığından etkilendiğini anlattı.

Variety için verdiği röportajda Cooper, "Düzenbaz'da ilk kez bir oyuncunun bir karakterin sesinde kaldığını görmüştüm" dedi.

Christian Bale'dı. Daniel Day-Lewis hakkında hikayeler duymuştum. Birinin bunu nasıl yapabildiğini anlayamıyordum. Sonra bunu aşırı derece düşündüğümü fark ettim.

Christian sadece sesinde kaldı ama çocukları hakkında konuştuk. iPhone görüp kalp krizi falan geçirmedi. Düzenbaz'dan beri hep böyle bir oyunculuk yaptım.

David O. Russell'ın yönettiği, suçun işlenişini merkezine alan ve komedi öğeleri içeren türdeki suç filminde Cooper, dolandırıcı Irving Rosenfeld'i yozlaşmış politikacılara karşı etraflıca hazırlanmış bir sokma operasyonu düzenlemeye zorlayan FBI Ajanı Richie DiMaso'yu canlandırıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cooper'ın Maestro'nun başrolünde Bernstein'ı canlandırmasının yanı sıra filmi de yönetmesinden dolayı Lee, yönetmenin karakterde kalarak sette talimatlar verip vermediğini sordu.

Yönetmen, "Evet" diye yanıtladı.

Lenny'nin bütün hayatını canlandırdım. Ekip gelene kadar her gün makyaj karavanında üç ila 6 saat geçiriyordum. Çok komikti çünkü genç Lenny olduğum günlerde setin enerjisi daha hızlıydı ve daha çok iş yapıyorduk. Yaşlı Lenny olduğumdaysa vitesi düşürüyorduk.

Ekibe ya da oyunculara sorsanız, filmi Lenny yönetti.

Önceki haftalarda Cooper, 6 yaşındaki kızının mezuniyet törenine de Leonard Bernstein kılığında katıldığını açıklamıştı.

Deadline'a konuşan Cooper, yakında bir yerde çekim yapılmasını planladığını söylemişti.

Umut Işığım'ın (Silver Linings Playbook) yıldızı "Ama halen çekim yapıyorduk. Bu yüzden mezuniyetine komple Lenny makyajıyla katıldım" demişti.

O kadar ki bazı anneler 'Bu adam da kim?' diye düşünmüş olmalı. Ciddiyim. Ben Lenny'ydim. Baştan aşağı Lenny. Çılgıncaydı.

Cooper'ın kızı Lea De Seine, yönetmenin eski kız arkadaşı olan model Irina Shayk'ten dünyaya geldi. 4 yıllık beraberliğin ardından 2019'da ayrılan eski çift, New York'ta yaşarken kızlarına ortak ebeveynlik yapmaya devam ediyor.

Bir Yıldız Doğuyor'un (A Star is Born) yönetmeni, 20 Aralık'ta Netflix'te gösterime girecek biyografik filmde Batı Yakasının Hikayesi'nin (West Side Story) bestecisini canlandırırken protez burun takması nedeniyle ilk başta tartışmalara yol açmıştı. 21 Kasım'da CBS Mornings'e verdiği röportajda Cooper, protez burun olmadan "doğru şekilde görünmediğini" açıklamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU