KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'beka' mesajı: Türkiye'den vazgeçmeyiz

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. Kuruluş yıl dönümü kapsamında Lefkoşa'da Türkiye-KKTC Medya Çalıştayı düzenledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Çalıştaya, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve aralarında Independent Türkçe Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'in de yer aldığı 60 gazeteci katıldı. Çalıştay, 16 Aralık'a kadar devam edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yahudilerin KKTC'de geniş araziler ve dev bloklardan oluşan binlerce konut satın almasıyla ilgili haberleri yakından takip ettiğini dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, en üst seviyede güvenlik bürokrasisiyle toplantı yaptıklarını belirterek "Bizim bekamıza zarar verecek bir şey olursa buna karşılık atılacak adımlarımız vardır. Bazı tedbirler alınacak" diye konuştu.

"Arazi alımıyla ilgili düzenleme gündemde"

KKTC'deki yabancıların arazi ve konut satın alınmasıyla ilgili hijyenik adımlar atılacağını belirten Tatar; yabancı yerleşimcilerin arazi alımındaki 5 dönüm alma hakkıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını vurguladı.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkan Vekili İsmail Bayazıt’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen medya çalıştayında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs meselesi diye bir meselenin olmadığını da kaydeddi ve "Kıbrıs meselesi, 1974’te Mehmetçiğin adaya ayak basmasıyla bitmiştir" dedi. Tatar "Dün akşam İngiliz bakan yardımcısına da söyledim, Türkiye'mizden ve Türk Ordusu'ndan vazgeçmeyiz" diye konuştu.

Feyzioğlu, Gazze'ye dikkat çekti

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da yaptığı konuşmada Gazze'de yaşanan saldırılara dikkat çekti. Gazze'deki drama seyirci kalan güçlerin KKTC'yi tanımadığına değinen Feyzioğlu, “KKTC’nin müesses nizam tarafından tanınmaması, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti oluşuyla ilgilidir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan çalıştayla ilgili konuşan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “KKTC kardeş ülke ve kardeş millet olarak bizim hassas noktamızdır. KKTC’nin uluslararası alanda tanınması ve tanıtılması bizi de yakinen ilgilendiriyor." dedi.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU