Oprah Winfrey zayıflama ilacı kullandığını itiraf etti

Winfrey, "Başkalarının ve özellikle de kendimin beni utandırmasından kesinlikle bıktım" diyor

(AP)

Oprah Winfrey, aylar süren spekülasyonların ardından zayıflama ilacı kullandığını itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

69 yaşındaki milyarder, kilosunu yönetmek için adı açıklanmayan bir zayıflama ilacı kullandığını People'a doğruladı. Kariyeri boyunca kilosu mercek altına alınan Winfrey, daha sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmesini sağladığını söyleyerek ilacı övdü.

Winfrey, 13 Aralık'ta yayımlanan derginin kapağında yer alan haberde "Kilomu yönetmek ve daha sağlıklı kalmak için tıbbi onaya sahip bir reçetenin olması, hayatımda arkasına saklanıp bir kez daha alaya maruz kalacak bir şey değil, bir rahatlama, bir kurtuluş, bir hediye gibi geliyor. Başkalarının ve özellikle de kendimin beni utandırmasından kesinlikle bıktım" dedi.

Mor Yıllar'la (Color Purple) tanınan yıldız, "25 yıl boyunca benimle dalga geçmek milli spordu" diye ekledi. 

Suçlandım ve utandırıldım, ben de kendimi suçladım ve utandırdım.

Winfrey yıllarca dış görünüşüyle ilgili pek çok incitici yorumla uğraştı. Moda eleştirmeni Blackwell'in listesine girdiği ve bir derginin kapağında kendisi için "Tıknaz, Demode ve Kesinlikle Yumru Yumru" dendiği zamanı People'a anlattı.

O dönemden bahsederken, "Kızmadım" dedi. 

Üzüldüm. İncindim. Utancımı yuttum. Bunun benim hatam olduğunu kabul ettim.

 


Zayıflama ilacının yanı sıra yeni bir fitness rejimi ve diyet sayesinde Winfrey, uzun vadede sağlıklı bir kiloyu korumak için daha donanımlı hissediyor. People'a, kilo verme yolculuğunun 2021'de geçirdiği diz ameliyatının ardından rehabilitasyona girdikten sonra hızlandığını söyledi.

Diz ameliyatından sonra doğa yürüyüşü yapmaya ve her hafta yeni mesafe hedefleri belirlemeye başladım. Sonunda her gün yaklaşık 5 ila 8 kilometrelik ve hafta sonları 16 kilometrelik aralıksız doğa yürüyüşleri yapabiliyordum. 

Kendimi yıllardır hissetmediğim kadar güçlü, zinde ve canlı hissediyordum.

Son öğünümü saat 4'te yiyorum, günde yaklaşık 4 litre su içiyorum ve Weight Watchers'ın puan sayma prensiplerini uyguluyorum. [Kilo verme] ilaçlarında ilişkin farkındalığım vardı fakat bunu yapma iradem olduğunu kanıtlamam gerektiğini hissediyordum. Artık böyle hissetmiyorum.

Temmuzda kilo verme uzmanları ve klinisyenlerle yapılan ve Oprah Daily'nin "Life You Want" serisi için kaydedilen "Kilo Durumu" (The State of Weight) adlı panelden sonra Winfrey, Ozempic ve Wegovy gibi farmasötik yardımcıları kullanmadaki fikrini değiştirmeye başlamış.

Winfrey, tartışmayı şöyle hatırlıyor:

Dinleyiciler arasındaki pek çok kişiyle birlikte ben de büyük bir 'işte bu' anı yaşadım. 

Kilolu olduğum için bunca yıldır kendimi suçladığımı ve hiçbir irade gücünün kontrol edemeyeceği bir yatkınlığım olduğunu fark ettim.

Obezite bir hastalıktır. İrade gücüyle ilgili değildir, beyinle ilgilidir.

Eski talk show sunucusu, kullandığı reçeteli ilacın kilo kaybından tek başına sorumlu olmadığını vurguladı. Bunun yerine Winfrey, genel kilo kaybını rejimine bağladı ve ilacın cephaneliğindeki birçok araçtan sadece biri olduğunu ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU