Biden: "Dünya liderleri sürekli Trump'ı yenmemi söylüyor"

81 yaşındaki ABD Başkanı, yabancı liderlerin Trump'ı yenmesi için kendisine yalvarmadığı tek bir uluslararası etkinlik olmadığını iddia etti

(AP)

ABD Başkanı Joe Biden, yabancı liderlerin Donald Trump'ın gelecek yılki ABD seçimlerini kazanmasına izin vermemesi için kendisine defalarca yalvardığını iddia etti.

Associated Press'in haberine göre, pazartesi günü ABD'nin Philadelphia şehrinde düzenlenen bağış toplama etkinliğinde konuşan 81 yaşındaki Başkan, katıldığı her küresel zirvede Trump'ı yenmesi için özel ricalarla karşılaştığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın izleyicilere, "Katıldığım hiçbir uluslararası etkinlik yok ki dünyanın geri kalanı (hangi ülkeden olursa olsun liderler) bana gelip 'Onun kazanmasına izin veremezsin. Kazanmasına izin veremezsiniz' demesin" dediği bildirildi.

Söz konusu açıklamalar, çok sayıda anketin Trump'ın gelecek yıl Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığı için rakiplerine üstünlük sağladığını ve 10 Cumhuriyetçi Parti seçmeninden 6'sının desteğini aldığını gösterdiği bir dönemde geldi.

Salı günü yapılan başka bir anket, Trump'ın gelecek ay 2024 başkanlık kampanyasını resmen başlatacak olan Iowa eyaletindeki ön seçimde muhtemel seçmenlerin yüzde 51'inin desteğini aldığını gösterdi.

Biden, yaklaşık 100 katılımcının yer aldığı bağış toplama etkinliği için Philadelphia'daydı ve daha önce şehrin itfaiye hizmetleri için yeni federal fonları duyurmuştu.

Bağış toplama etkinliğinde ABD'nin "temel ulus" olduğunu ve Trump'ın yeniden başkan seçilmesi halinde uluslararası öfke doğacağını söyledi.

Bununla birlikte, son anketler ruh hali değişken zengin iş adamının Michigan ve Georgia gibi kilit salıncak eyaletler de dahil olmak üzere Biden'ı geçtiğini ya da onunla başabaş gittiğini gösteriyor.

Bu durum, savcıların iş kayıtlarında tahrifat yapmak, gizli bilgilerin kötü yönetilmesi ve seçim sürecine yasadışı müdahalede bulunmakla suçladığı eski başkan hakkında açılan 4 ayrı ceza soruşturmasına rağmen gerçekleşti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU