Selahattin Demirtaş yargılandığı davada konuştu: Kürt olduğum için yargılanıyorum, Sedat Peker gibi biri olsaydım yargılanmazdım

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılandığı davada "Ben Kürdüm, Kürt siyasetçisiyim, yargılanmamın sebebi budur" dedi

Fotoğraf: Twitter

“Kamu görevlisine hakaret” ile 10 ayrı davanın da birleştirildiği duruşmada konuşan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt siyasetçi olmasından dolayı yargılandığını belirterek, “Kimse bize boyun eğdiremez” diye konuştu.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Demirtaş şunları söyledi:

Bu dava ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) 14.ve 18.maddesi ihlal ediliyor. Kürt siyasetçi olduğum için dava sürecinde ayrımcılık yapıldı. İdeolojik ve siyasi bakan, devletin suçlarını örtmeye çalışan savcı; asker ve polisin hendeklere karşı mücadele ettiğini belirtmiş. Benim de onlara hakaret ettiğimi söylemiş. Peki o asker ve polislerden 15 Temmuz'dan sonra darbeci çıktı mı? Çıktı Peki savcı bunları inceledi mi?

Savcı benim milletvekili olduğumu, muhalefet partisi başkanı olduğumu, vatandaş olduğumu, dönemin siyasal atmosferini, polis ve askere 'taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmayın' diye Meclis'ten talimat verenleri, yargıdaki siyasilesmeyi, bana, Canan Kaftancıoğlu'na, Selçuk Kozağaçlı'ya ceza veren hakimin yükselmesine bakmamış.Hakkımda 'terörist Demirtaş diye 1.5 milyon tweet olduğuna bakmamış.

Ben bir Kürt olduğum için yargılanıyorum.Türk milliyetçisi Sedat Peker gibi biri olsaydım yargılanmazdım.  Irkçı, faşist bir çete lideri olsaydım yargılamazdım. Yüz bin yıl yatsam söylemeye devam edeceğim. O dönemde az bile söylemişim. Beni seçen milyonlarca insan beni bu gerçekleri söylemem için seçti. Bunları söylememek alçaklıktır. Taleplerimiz meşrudur. Mahkeme benim etnik kimliğimden dolayı, siyasi kimliğimden dolayı ayrımcılığa uğramamı ortadan kaldırırsa adil bir yargılama olur.

Demirtaş’ın ardından duruşmaya ara veren mahkeme duruşmayı, 15 Mayıs’a erteledi.

 

Independent Türkçe, Artı Gerçek

DAHA FAZLA HABER OKU