HEDEP Eş Genel Başkanı Oruç: Selahattin Demirtaş bizim onurumuz ve gururumuzdur

Oruç, “Tekçi ve ırkçı bir anlayışa sahip olan siyasi partilerden ders alacak halimiz yok” dedi

Fotoğraf: AA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Son günlerde yurtlardaki asansör kazalarına değinen Oruç, "Gençler KYK yurtlarında bozuk asansörlerde canlarını kaybediyor. Ama bu iktidar ve bu YÖK tamamen bunlara seyirci kalıyor. Asansörler bozuktu, tamir etmemiştik, binmeseydi bu gençler' diyen anlayış, düpedüz bu katliamı seyretti. Bu bir kaza değildi. O düpedüz bir katliamdır" dedi.

“Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğiz”diyen Oruç özetle şunları söyledi:

Gece gündüz demeden İsrail, Gazze'yi bombalıyor. Bu savaş bitene dek mazlum Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğiz. Dünya bu savaşı izleyerek karşılıyor, bunu kabul etmek mümkün değil. Her an büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

Demirtaş gururumuzdu

Selahattin Demirtaş bu coğrafyanın onurudur, sevgili Demirtaş bizim onurumuz ve gururumuzdur. Partimize bölücü diyenler dönüp kendilerine bakacaklar. HEDEP, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyası için bütün halkların bir arada bulunabildiği tek model partidir. Aslında tekçi ve ırkçı bir anlayışa sahip olan siyasi partilerden ders alacak halimiz yok.

Kayyumlara feleğin tokadını vuracağız

Halkımızla yaptığımız toplantı ve çalışmalarda ortaya çıkan irade tam olarak şuydu; kayyumlara feleğin tokadını vuracağız bu seçimlerde. Ama bunun için gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. Halkımızın iradesini gasp edenlere karşı bunu bir onur mücadelesi, bir yaşam hakkı mücadelesi olarak göreceğiz. Hiç kimse seçimlere kadar evinde oturmasın, çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayalım. Gidelim ve seçim çalışmalarımızı an itibarıyla başlattığımızı yerellerimizde de ilan edelim

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU