WhatsApp'tan avatar güncellemesi

Meta bu karakterlerin Metaverse'teki kişileri temsil etmede kullanılmasını umuyor

(AFP)

WhatsApp artık kullanıcıların resimlerini avatarlara dönüştürecek.

Uygulama, kullanıcıların yaptıkları özçekimleri karikatür çizimine dönüştürerek bu çizimleri mesajlara tepki verme ve diğer etkileşimlerde kullanmalarına imkan tanıyan yeni bir güncelleme çıkarıyor.

Meta nihayetinde avatarlarının, sosyal etkileşimin geleceği olacağını öne sürdüğü Metaverse'teki kişileri temsil etmede kullanılacağını umuyor.

Fakat şimdilik bu araç büyük ölçüde, WhatsApp ve diğer mesajlaşma uygulamalarında çıkartma ve görsel oluşturmanın bir yolunu sunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiye kadar Birleşik Krallık ve Avrupa'daki kullanıcıların avatarlarını, resmin nasıl göründüğüne dair seçimler yaparak manüel yolla oluşturması gerekiyordu. Fakat şirketin yeni güncellemesiyle sadece bir özçekim yükleyebilirsiniz ve WhatsApp bunu kullanarak sıfırdan yeni bir avatar üretebilir.

Kullanıcılar daha sonra yeni kıyafetler ekleyerek ve sahibini daha iyi temsil etmesini amaçlayan başka değişiklikler yaparak bu avatarı kişiselleştirebiliyor.

Fotoğraflı bir avatar oluşturunca kişisel bilgilerinin nasıl kullanıldığını görebilmeleri için kullanıcılar, yeni bir avatar oluşturduklarında yeni gizlilik politikasını okumaya da teşvik edilecek.

WhatsApp şimdiye kadar 1 milyar avatar yapıldığını söylüyor. Şirket son aylarda sistemde değişiklikler yaparken bunlar arasında, kıyafetlerinin avatarlarda kullanılabilmesi amacıyla markalarla kurulan ortaklıklar da yer alıyor.

Avatarların mevcut versiyonu 2021'te tanıtılmıştı. Meta'nın farklı platformlarında mevcut olsa da avatarların en bariz kullanımının yer aldığı sanal gerçeklik ortamında, bu resimler oyunlar ve toplantılarda kişileri temsil etmede kullanılabiliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU