İslami Cihad: İsrail’in müzakerelere dönmekten başka seçeneği yok

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, İsrail’in rehine takası sürecinde müzakerelere geri dönmekten başka seçeneği olmadığını belirtti

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları’ndan bir grup (EPA)

Genel Sekreter Yardımcısı el-Hindi, Arap Dünyası Haber Ajansı’na (AWP) verdiği röportajda “İsrail tarafı, rehineleri güç kullanarak özgürleştirmeye yönelik hedeflerine ulaşamayacak ve kısa bir süre içinde kendini tekrar müzakerelere dönmek zorunda bulacak” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AWP’den aktardığı habere göre Genel Sekreter Yardımcısı, İsrailli askeri rehinelerin serbest bırakılmasının ancak İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinli mahkumların serbest bırakılmasına yönelik kapsamlı bir değişim anlaşması yoluyla gerçekleşeceğini vurguladı. Bu sürecin zaman alacağını ve ateşkesten sonra gerçekleşeceğini belirtti.

Ardından “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail’deki savaş liderliği, 7 Ekim’deki başarısızlıklarını örtbas etmek için herhangi bir güvenlik başarısı elde etmek için Gazze Şeridi’ndeki savaşı uzatmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca “ABD yönetimi, silah, para, istihbarat ve uluslararası forumlarda siyasi bahaneler sunma yoluyla, Gazze Şeridi’ne yönelik saldıra ortak oluyor. (ABD Başkanı Joe) Biden yönetimi, kendi içindeki anlaşılmazlıklara rağmen hâlâ Gazze Şeridi’ndeki savaşta yer alıyor” dedi.

Ateşkesin ertesi günü ABD yönetimi ile İsrail arasında Gazze Şeridi’nin geleceği ve Filistin meselesi konusunda görüş ayrılıkları yaşandığını belirten el-Hindi, “Filistin devleti hakkında konuşmak ve Filistin meselesini çözmek Batı’nın en büyük önceliği haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Son olarak “ABD yönetiminin, Gazze Şeridi’ndeki sivil ölümlerinin boyutu konusunda İsrail’in imajını korumak adına bazı çekinceleri olabilir” ifadelerine yer verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU