Elon Musk rehinelerin aileleri ve Netanyahu'yla buluşacak

Twitter ve Tesla milyarderi daha önce Yahudileri beyazlara karşı "nefret" yaymakla suçlamıştı

Elon Musk ve Binyamin Netanyahu eylülde X platformunda yayımlanan bir tartışma sırasında konuşuyor (X)

Hasar kontrol çalışmalarını ve Twitter'dan kaçan reklamverenleri platformunun Yahudi düşmanlığı barındırmadığına ikna etmeye çabalarını sürdüren teknoloji milyarderi Elon Musk'ın pazartesi günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve terör örgütü Hamas'ın kaçırdığı rehinelerin aileleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'in haberine göre, Herzog görüşme planlarını pazar günü açıkladı ancak İsrail medyası daha önce bu iki adamın bir araya geleceğini öne sürmüştü. Musk'ın ayrıca Netanyahu'yla da görüşmesi bekleniyor. Musk'ın daha önce Twitter diye bilinen X'i, haber yayın organlarına yanıt vermeyi büyük ölçüde durdurdu ve bunu kamuoyuna hemen doğrulamadı.

Twitter, Tesla ve SpaceX'in 52 yaşındaki patronu, Yahudiler hakkındaki yorumlarının Yahudi düşmanı inançlara sahip olduğu suçlamalarını arttırması nedeniyle son birkaç haftadır kamuoyunun yeni bir öfke dalgasıyla karşı karşıya kaldı. 15 Kasım'da kendisine "Yahudi toplulukları, tam da insanların kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istediklerini iddia ettikleri diyalektik nefreti beyazlara karşı kullanıyorlar" şeklinde tweet atan bir takipçisine cevaben "Asıl gerçeği söyledin" diye tweet atmıştı. Musk'ın yanıt verdiği aynı tweet, dünya genelinde artan Yahudi düşmanlığına dayanan nefretle ilgili herhangi bir endişenin olduğunu da reddetmişti.

 


Dünyanın en zengin iş insanlarından birinin Yahudi düşmanlığı söylemini çarpıcı bir şekilde onaylaması, sosyal medya platformunun nefret söyleminin platformda büyümesine izin vermekle suçlandığı bir zamanda geldi; Media Matters'ın da içinde olduğu gruplar, ekimde patlak veren İsrail-Gazze çatışması sırasında, platformda büyük markaların reklamlarının yanında ne kadar açık bir şekilde Yahudi düşmanı ve Nazi yanlısı paylaşımların yer aldığını gösteren raporlar yayımladı. Musk iddiaların haksız olduğunda ısrar ediyor ve Media Matters'a karşı dava açtı.

Musk'ın kendi şüpheli davranışlarıyla inişli çıkışlı bir seyir izleyen ve tekrarlanan reklamveren boykotunun son turunda bir dizi marka Twitter'dan topluca reklam çekmeye başlamıştı. Musk, Media Matters'ı (iddiaları için kanıt sunmadan) platformda Apple ve IBM gibi markaların içeriklerinin neo-Nazi paylaşımlarıyla yan yana görünmesi için görüntüleri manipüle etmekle suçlayarak yanıt vermişti.

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden gazetecilere yapılan açıklamaya göre, Musk pazartesi günü İsrail Cumhurbaşkanı'yla bir araya geldiğinde bu tartışma da gündeme gelebilir.

Cumhurbaşkanı görüşmede internette artan Yahudi düşmanlığıyla mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak.

Geçen ay Teksaslı 22 yaşındaki bir genç tarafından kendisine ayrı bir dava açılan Musk, Neo-Naziler'in temelsizce yaydığı bir komployu güçlendirmekle suçlanmıştı. Bu komplo teorisine göre, Ben Brody adındaki davacı, sağcı gruplar tarafından düzenlenen bir protestoya katılarak onu sabote etmeye çalışmış.

Yakın zamanda yaptığı bir Twitter paylaşımında Musk, Yahudi düşmanı düşüncelere sahip olduğu yönündeki suçlamalara yanıt verdi ve şunları yazdı:

Geçtiğimiz hafta medyada benim Yahudi düşmanı olduğumu iddia eden yüzlerce düzmece haber yer aldı. Bunun gerçekle yakından uzaktan alakası yok.

İnsanlık için sadece en iyisini; herkese de bereketli ve heyecan verici bir gelecek diliyorum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU