Squid Game: The Challenge'a katılan yarışmacıdan şaşırtan itiraf

Netflix'in yarışmasında 456 oyuncu, 4,56 milyon dolarlık nakit ödül için mücadele ediyor

Netflix'in popüler Kore dizisinden esinlenen yarışmanın ilk bölümü 22 Kasım'da yayımlandı (Netflix)

Netflix'in yeni yarışması Squid Game: The Challenge, gösterime girdiğinden beri adından söz ettiriyor. 

Güney Kore'nin rekor kıran dizisinden uyarlanan spinoff'ta 456 gerçek yarışmacı, 4,56 milyon dolarlık nakit ödül için mücadele ediyor. 

"Kim 4,56 milyon dolar istemez ki?"

Squid Game: The Challenge'ın yarışmacılarından biri, aylar süren bekleyişin ardından Netflix'te yayımlanmaya başlayan yarışma programını çekmenin nasıl bir şey olduğunu açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

24 yaşındaki Dani Templet, Squid Game: The Challenge tecrübesini gazeteci Ayomikun Adekaiyero'ya anlattı.

Floridalı yarışmacı, Squid Game: The Challenge'ı ilk duyduğunda "Kim 4,56 milyon dolar istemez ki?" diye düşündüğünü söyledi.

Templet, dizinin büyük bir hayranı olduğunu, Squid Game: The Challenge'ı da yaşam deneyimi edinmek, seyahat etmek ve yeni insanlarla tanışmak için fırsat olarak gördüğünü söyledi. 

Yarışmaya başvurduktan sonra 6 ay boyunca haber almadığını anlatan yarışmacı, ilk oyun için sete götürüldüklerinde şahit olduğu enerjinin hiçbir şeye benzemediğini söyledi.

Eşofmanların ve gömleklerimizin altına, içinde bir sürü tüp ve mürekkep bulunan büyük bir yelek giydirildi. Bir oyuncu elendiğinde bu patlıyor ve ıslık sesi çıkarıyordu. Çok korkutucuydu ve ilk duyduğumda vücudumun her bir parçasının irkildiğini hatırlıyorum.

Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununun "gerçeküstü" olduğunu söyleyen Templet, oyunun 6-7 saat sürdüğünü belirtti. 

"Ketçaplı soğuk makarna"

Dizide görüldüğü gibi yemekleri yatakhane yediklerini anlatan Templet, şöyle dedi:

Yemek zamanları zorlu geçiyordu. Bize verdikleri yemeklerden birinin tadı tam anlamıyla üzerine ketçap sürülmüş soğuk makarna gibiydi.

"Ana odaya bağlı bir banyo ve tuvaletler vardı. Ancak bu, 10 tuvaleti 200'den fazla kişiyle paylaştığımız anlamına geliyordu" diyen yarışmacı ekledi:

Hesabı siz yapın. Sanki festivaldeymişsiniz gibi duş almak ya da dişlerinizi fırçalamak için sıraya giriyordunuz. Pencerelere ya da günün hangi saatinde olduğumuzu gösteren herhangi bir şeye erişimimiz yoktu. Yatma vaktinin geldiğini ancak ışıkları kapatacakları konusunda uyarıldığımızda anlıyorduk.

"Oyuna başlarken kaybetmeyi kabullendim"

Üçüncü günün akşamında ikinci oyunu oynadıklarını anlatan yarışmacı, daha başlamadan kaybetmeyi kabullendiğini itiraf etti:

Bu oyunda, dillerimizi ve bir iğneyi kullanarak bir kurabiyeden bir şekil kesmemiz gerekiyordu. Bana yıldız şekli verildi ve açıkçası oyuna girerken aklımda kaybetme fikrini kabullenmiştim. Yorgundum, canım hamburger ve kola çekiyordu.

Templet, yarışmanın galibini bilmediğini söyledi:

Parayı kimin kazandığı bana hiç söylenmedi, o yüzden öğrenmek için programı izlemem gerekiyor. Sonuçta yarışmayı kazanamamış olabilirim ama istediğim hayat tecrübesini edindim.

Squid Game: The Challenge'ın ilk kısmı Netflix'te yayında.


Independent Türkçe, Insider, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU