ABD-Kanada sınırındaki patlama 3D tarayıcılarla yeniden oluşturuluyor

İki kişinin öldüğü olay çarşamba günü ABD-Kanada sınır kapısındaki köprüde meydana gelmişti

(Reuters)

Rainbow Köprüsü'nde meydana gelen araç patlamasıyla ilgili soruşturma devam ederken polis "kaza anının dijital bir canlandırmasını" oluşturmak için 3D tarama teknolojisini kullanıyor.

İki kişinin öldüğü olay çarşamba günü ABD-Kanada sınır geçişindeki köprüde meydana gelmiş ve olası terörist faaliyetlere ilişkin endişelere yol açmıştı ancak daha sonra yetkililer bu iddiaları reddetmişti

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Patlayan araçta ölen iki kişinin Kurt P. Villani ve Monica Villani adlarını taşıyan evli bir çift olduğu cuma açıklanırken ikilinin arkadaş ve komşularından da taziye mesajları yağdı.

Niagara Şelalesi Polis Departmanı Şefi John Faso'ya göre, kazanın nedenini belirlemeye yardımcı olmak için 3D tarayıcılarla "kaza anının dijital bir canlandırmasını" oluşturuluyor. 

NBC'ye bağlı WGRZ'ye konuşan Faso, "Tarayıcıları olay yerine götürüyorlar, olay yerini tarıyor ve tüm olay yerinin üzerinde çalışabilecekleri 3 boyutlu bir görüntüsünü üretiyor" dedi.

Aracın sürücüsünün, bir tür tıbbi rahatsızlık geçirmiş olabileceği ve bunun da kazaya neden olduğu yönünde iddialar vardı.

Müfettişler ayrıca mekanik bir arızanın buna neden olup olmadığını da araştırıyor. Uzmanlar, aracın (bir uçağın "kara kutusuna" benzeyen) Olay Veri Kaydedicisinin (EDR) kazanın sebebini keşfetmekte kritik önem taşıyabileceğini öne sürüyor.

Otomotiv analisti Lauren Fix, EDR'den elde edilen hız artışı verilerinin kazanın belirleyici faktörlerinin sayısını azaltmada müfettişlere yardımcı olabileceğine inanıyor.

NBC'ye bağlı WGRZ'ye konuşan Fix, "Her araç sizin verilerinizi toplar ve bu veriler üreticilerle paylaşılır" dedi.

Kaydedici, direksiyon girdisini biliyor çünkü kabloyla yönlendiriyoruz ve hız artışı bilgisine sahip. Pedala aniden basılıp basılmadığını size söyler.

Aslında sürücünün gaz pedalına bilinçli bir şekilde bastığını görebiliyorlardı, o zaman [muhtemelen] tıbbi bir sorun olabilirdi. Yetkilerin sahip oldukları bilgiye dayanarak bir karar vermeleri gerekecek.

Niagara Şelalesi Belediye Başkanı Robert Restaino, New York Times'a yaptığı açıklamada çiftin kullandığı Bentley'in eski bir model olduğunu ve sınır kontrol noktasına yaklaşırken aniden hızlanmasına neden olan bir tür mekanik arıza yaşamış olabileceğini söyledi.

Ancak Bentley Motors'un ABD temsilciliğinden bir sözcü, otomobil üreticisinin olayla ilgili olarak müfettişlerden henüz bilgi almadığını belirtti.

Şef Faso, soruşturmaların muhtemelen biraz zaman alacağını söyledi ve ekledi:

Bu bir gecede olacak bir şey değil. Bu devasa bir görev.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU