Merakla beklenen devam filmi, can çekişen türü kurtarabilir

Gişe rekortmeni filmin devamının gelmesi neredeyse 30 yıl aldı

Helen Hunt ve Bill Paxton'ın rol aldığı Kasırga'nın devam filminin, 9 Temmuz 2024'te gösterime girmesi planlanıyor (Universal)

1990'larda gişede zirveye çıkan felaket filmleri, o dönemden bu yana keskin bir düşüş yaşıyor. Ancak 2024 yapımı bir devam filmi, bunca yıl sonra türü kurtarabilir.

1997 yapımı Kasırga'nın (Twister) devamı niteliğindeki Twisters, aylar sonra gösterime girecek olsa da film hakkında pek fazla şey bilinmiyor. 

Tür 20 yıldır bocalıyor

1970'lerde zirveye ulaşan felaket filmleri, özel efektlerdeki büyük gelişmelerle 1990'larda yeniden canlanmıştı. Ancak son 20 yıldır felaket filmi türü bocalıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CGI (Bilgisayar Üretimli İmgeleme anlamına gelen kısaltma, yeşil ekran teknolojisinin çok daha geliştirilmiş bir versiyonu) da dahil olmak üzere özel efektlerdeki gelişmeler, 2000 öncesinde dünyanın sonu teorilerine duyulan hayranlıkla birleşince, felaket filmleri türünün gelişmesi için mükemmel ortamı yarattı. 

Bu 10 yıl içinde Kasırga, Yanardağ (Volcano), Dante Yanardağı (Dante's Peak), Derin Darbe (Deep Impact), Armageddon ve Titanic gibi bir sürü felaket filmi yapıldı. 

Takip eden 20 yıl boyunca, Yarından Sonra (The Day After Tomorrow) ve Kıyamet Günü (Impossible) gibi birkaç hit film çekilse de bu türün modası büyük ölçüde geçti. 

Ödüllü filmlerin yönetmeni

11 Eylül ve Katrina Kasırgası gibi gerçek yıkımlar, felaketlere realist yaklaşımlara karşı olumsuz bir tepki yarattı.

Türün hayranlarının merakla beklediği Twisters'ı, gişe rekortmeni yapımlara değil Minari gibi ödüllü filmlere imza atan Lee Isaac Chung yönetecek. 

Eleştirmenlere göre bu durum, Twisters'a 1990'ların felaket filmlerinden farklı bir yaklaşım getirebilir. 

Dolayısıyla devam filmi, yıkım sahnelerine odaklanan bir başka aksiyondan fazlası olabilir. Bu da felaket filmlerinin yeniden canlanmasına ilham verebilir.

Senaryosunu Mark L. Smith'in kaleme aldığı Twisters'ın başrollerinde Daisy Edgar-Jones, Glen Powell ve Anthony Ramos yer alıyor.

Oyuncuların grevi nedeniyle ara verilen çekimlere kısa süre içinde yeniden başlanması planlanıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU