Squid Game: The Challenge oyuncusu yarışmaya ışık tuttu

Gerçek Squid Game'in yarışmacısı, zorlu oyunun 7 saat sürdüğünü söyledi

Netflix'in popüler Kore dizisinden esinlenen yarışmanın ilk bölümü 22 Kasım'da yayımlandı (Netflix)

Squid Game: The Challenge'ın yarışmacılarından biri, aylar süren bekleyişin ardından Netflix'te yayımlanmaya başlayan yarışma programını çekmenin nasıl bir şey olduğunu açıkladı.  

Güney Kore'nin rekor kıran dizisinden uyarlanan spinoff'ta 456 gerçek yarışmacı, 4,56 milyon dolarlık nakit ödül için mücadele ediyor. 

Kırmızı Işık, Yeşil Işık ve Seksek gibi oyunların geri döndüğü yarışmada, dizideki ölümcül sonuçlar olmasa da aynı mücadeleler yer alıyor.

"Gerçek gibi"

Yarışmacılardan biri heyecan dolu yarışmayı Londra'daki Wharf Stüdyoları'nda çekmenin nasıl bir şey olduğuna ışık tuttu. 

26 yaşındaki Lorenzo Nobilio, BBC'ye şunları söyledi: 

Gerçekmiş gibi hissettim, kurgusal bir yerdeymişsiniz gibi hissetmedim.

161 numarayla yarışan Lorenzo, Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununun tüm yarışmanın en yorucu mücadelesi olduğunu ve tamamlanmasının 7 saat sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Bu oyun dizide, yarışmacıların karşılaştıkları ilk meydan okumaydı ve karakterlerin başarısız olmaları halinde öldürüleceklerini anladıkları andı. 

"Kanarya Adaları'nda tatil değil"

Lorenzo sözlerine şöyle devam etti: 

Çizgiyi 7 saatte geçtim, bu çok uzun bir süreydi ama programın adı Squid Game: The Challenge, Kanarya Adaları'nda her şey dahil bir tatil değil.

Squid Game: The Challenge'daki oyuncular, tıpkı dizideki gibi fermuarlı yeşil eşofmanlar giyiyor ve her bir kişinin elenmesiyle ödül potasına 10 bin dolar daha ekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix tarihinin en çok izlenen dizisi Squid Game'de, hepsi borç içinde olan yarışmacılar, büyük bir para ödülünü kazanmak için çocuk oyunları oynuyordu.

Kaybetmeleri halinde öldürülecekleri gerçeği başlangıçta onları şoke etse de kısa süre sonra para için duydukları çaresizlik aralarında ölümcül bir rekabete yol açıyordu. 

Squid Game: The Challenge'a katılıp elenen bazı yarışmacılar, daha önce yeni spinoff'la ilgili konuşmuş ve çekimlerin gerçekleştiği koşullardan şikayet etmişti.

"Eğlence yok oldu"

Kırmızı Işık, Yeşil Işık oyununu anlatan bir yarışmacı, Variety'ye şunları söylemişti: 

Bu bir oyun değil. Eğlence artık yok oldu. İnsanlara dondurucu soğukta sadece bir eşofman ve iki çift çorapla durmaları gerektiğini söyleyemezsiniz.

Bir diğeriyse koşulların "kesinlikle insanlık dışı" olduğunu iddia ederek oyunun ikinci turunda 4 kişinin bayıldığını belirtmişti.

"İnsanlar sinek gibi düşmeye başladı"

İddia sahibi, bir kızın bayıldığını gördüklerini ve başının yere çarptığını duyduklarını söylemişti: 

Ama sonra biri geldi ve oyun duraklatılmadığı için pozisyonumuzu korumamızı söyledi. Ondan sonra insanlar sinek gibi düşmeye başladı.

Netflix ve dizinin yapımcıları Studio Lambert ve The Garden, yaptıkları açıklamada "set çok soğuk olsa ve katılımcılar buna hazırlıklı olsa da ciddi yaralanma iddialarının gerçek dışı olduğunu" söylemişti.

"Güvenlik prosedürleri uygun"

Açıklama şöyle devam ediyordu:

Oyuncu ve ekibimizin güvenliğini son derece önemsiyoruz ve tüm uygun güvenlik prosedürlerine yatırım yaptık.

Squid Game: The Challenge, Netflix'te izlenebiliyor. Yarışmanın ikinci kısmı 29 Ekim Çarşamba günü gösterime girecek.


Independent Türkçe, Daily Mail, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU