Yapay zeka Hope Sogni, FIFA başkanı olmak için kampanya başlattı

Hope Sogni'nin yaratıcıları, oyunun farklı bir şekilde yönetilebileceğini göstermeyi umuyor

Yapay zeka tarafından yaratılan Hope Sogni, FIFA başkanı olmak için varsayımsal bir kampanya başlatıyor (Hope Sogni/Twise.ai)

Yapay zeka tarafından üretilen aday, futbolun farklı bir şekilde yönetilebileceğini göstermek amacıyla FIFA başkanlığı varsayımsal bir kampanya başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spor ajansı Dark Horses, Twise.ai ve Lewes FC'nin öncü CEO'su Maggie Murphy'le birlikte yaratılan  martta 4 yıllık bir dönem için yönetim kurulunun başına rakipsiz olarak yeniden seçilen Gianni Infantino'ya meydan okumak üzere tasarlandı.

İsviçreli-İtalyan avukat Infantino, geçen yıl Katar'da düzenlenen Dünya Kupası öncesinde yaptığı tuhaf konuşma da dahil olmak üzere 2016'da göreve geldiğinden beri yaptığı bir dizi yorum nedeniyle eleştiriliyordu.
 

Gianni Infantino
FIFA Başkanı Gianni Infantino martta yeniden seçildi (Reuters)


Gerçek zamanlı cevap verebilen Sogni, kadın ve erkek futbolu arasında daha fazla eşitliğe dayalı bir manifesto ortaya koydu ve 2034 Dünya Kupası'nın Suudi Arabistan'a verilmesi ihtimalini eleştirdi.

Guardian'ın aktardığına göre Sogni şunları söyledi:

FIFA, erkek ve kadın futbolunun finansmanında adalet ve eşitlik için çaba göstermelidir.

Her ikisine de yatırım yapmak ve aynı zamanda da kadın futbolundaki tarihsel eşitsizlikleri ve yetersiz yatırımı da ele almak önemlidir. Bu, kadın futbolunun gelişmesine ve büyümesine öncelik verirken erkek futboluna da yeterli desteği sağlamaya devam eden eşit ağırlıklı bir yaklaşım gerektirebilir. Amaç, spor için daha dengeli ve kapsayıcı bir ortam yaratmaktır.

Sogni, Suudi Arabistan'da bir Dünya Kupası düzenlenmesi olasılığı hakkında da şunları söyledi:

2034'de Suudi Arabistan'da erkek futbolu Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmanın insan hakları ve eşitlik konusunda önemli soruları gündeme getireceğine inanıyorum.

FIFA'nın aldığı kararların küresel futbol camiası ve temsil ettiği değerler üzerindeki etkisini göz önünde bulundurması çok önemlidir. Nihai bir karar vermeden önce ev sahibi ülkenin insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık taahhütlerinin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesini destekliyorum.

Sogni, "Ev sahibi ülkeleri, coğrafi konumlarından bağımsız olarak insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık taahhütlerine göre değerlendirmek önemlidir" dedi.

 Odak noktası, belirli bölgeleri ayırmak yerine seçim sürecinde adaleti ve kapsayıcılığı teşvik etmek olmalıdır.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU