Uçakta "zorla öpülen" kadın, havayolu firmasına dava açtı

Avukat, "Uçaktayken kötü bir durumdan kaçıp kurtulamazsınız, o uçuşta adeta bir rehinesinizdir" dedi

(Reuters)

Bir kadın, uçuş sırasında görevli olmayan bir çalışan tarafından elle taciz edildiğini ve öpüldüğünü iddia ederek Delta Air Lines'a dava açtı.

Minnesota eyaletindeki bölge mahkemesinde açılan davada, yolcunun "sarhoşluk seviyesiyle" ilgili endişesini dile getirmesine rağmen kabin görevlilerinin meslektaşlarına alkol servisi yapmaya devam ettikleri iddia ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

KMSP-TV'nin haberine göre dava dilekçesinde Alison Petri'nin, Las Vegas'tan Minneapolis'e yapılan üç saatlik uçuş sırasında yanında oturan kişiye yönelik suçlamaları yer alıyor. Söz konusu kişinin kabin görevlisi çantasıyla seyahat ettiği ve aşırı alkollü olduğu iddia edilirken, Petri'yi "dudağından öptüğü" ve kalçasına "sürtündüğü" söyleniyor.

Petri dava dilekçesinde, öpüldükten sonra bir kabin görevlisini olanlardan haberdar etmek için uçağın arkasına doğru yürüdüğünü ancak kabin ekibinin ortadaki koltukta oturan yolcuya şarap servisi yapmaya devam ettiğini iddia ediyor.

Petri'yi temsil eden Minneapolisli avukat Jeff Storms, "Uçaktayken kötü bir durumdan kaçıp kurtulamazsınız, o uçuşta adeta bir rehinesinizdir" dedi.

Ya meslektaşları ya da arkadaşları ona servis yapıyordu ve onu durdurmak yerine, 'Endişelenme partiyi devam ettireceğiz, endişelenme seninle ilgileneceğiz' diyordu.

Petri, yolcu giriş kapısındaki ve Minneapolis'teki havalimanındaki personele olayı bildirdiğini ve onlardan polisle irtibata geçmelerini istediğini söyledi. Geçen yaz, martta açılan bir diğer dava neticesinde, rahatsızlık veren söz konusu yolcu olayla bağlantılı olarak ahlaka aykırı davranıştan suçlu bulunmuş ve bir yıl denetimsiz gözetim cezasına çarptırılmıştı.

Avukat Storm'un davadaki diğer iddialarından biri de Delta personelinin "birbirleriyle gizlice anlaştığı" ve kabin görevlilerinin sarhoş yolcuyu ihbarlarla ilgili uyarmak için defalarca onunla temasa geçtiği yönünde.

The Independent yorum için Delta'yla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Havayolu şirketinin sözcüsü Insider'a yaptığı açıklamada, "Saldırgan olduğu iddia edilen kişinin o sırada bir Delta yan kuruluşunun çalışanı olduğunu fakat doğrudan Delta tarafından işe alınmadığını" söyledi.

Sözcü sözlerine şöyle devam etti:

İnceleme sürecindeki davayla ilgili özel bir yorumumuz olmamakla birlikte, Delta uygunsuz ya da yasa dışı davranışlara müsamaha göstermemektedir.

Hiçbir şey müşteri ve çalışanlarımızın güvenliğinden daha önemli değildir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU