Squid Game'in merakla beklenen yarışmasına gelen ilk yorumlar şaşırttı

Yarışma programları tarihindeki en büyük ödül sahibini bekliyor

Squid Game: The Challenge, 22 Kasım'da gösterime girecek (Netflix)

Netflix'in yeni realite şovu Squid Game: The Challenge, adının hakkını verecek gibi görünüyor. Popüler Güney Kore dizisinden uyarlanan yarışma programı övgü dolu eleştiriler alıyor. 

Netflix'in şimdiye kadar en çok izlenen dizisi Squid Game, maddi sıkıntılar yaşayan bir grup insanı konu alıyordu. 

Yüklü bir para ödülü olan gizemli yarışmaya katılan bu kişiler, ölümcül oyunlarda mücadele ederek kazanmak için hayatlarını riske atmak zorunda kalıyordu. 

456 yarışmacı 4,56 milyon dolar için yarışıyor

Squid Game: The Challenge ise gerçek hayattan 456 yarışmacıyla başlıyor. Yarışmadaki riskler elbette dizideki kadar yüksek değil. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Para ödülü de Kore dizisindeki kadar fazla olmasa da kazanan, televizyondaki yarışma programları tarihindeki en büyük tek nakit ödül olan 4,56 milyon doları evine götürecek.

Squid Game'deki ödülse yaklaşık 38 milyon dolara denk geliyordu. 

Guardian'ın 4 yıldızlı eleştirisine göre yarışma, "Sadece başarılı olmakla kalmıyor, aynı zamanda The Traitors'dan bu yana en sürükleyici realite şovuna dönüşebilir."

Claudia Winkleman'ın sunduğu The Traitors, geçen yıl BBC One'da ekranlara gelmiş ve İskoç Dağlık Bölgesi'ndeki bir kaleye yerleşen 22 yabancının bir dizi görevi tamamlamaya çalışmasını merkeze almıştı.

"Hissedilir bir gerilim sunuyor"

Entertainment Weekly, Netflix'in yeni yarışma programından övgüyle bahsetti:

Squid Game'in şaşırtmacaları hiç eksik olmadı, ancak bu hepsinden daha büyük olabilir: Eklektik kadrosu ve orijinaline yaptığı yaratıcı güncellemelerle Squid Game: The Challenge, tek bir yarışmacıyı bile öldürmeden, hissedilir bir gerilim ve gerçek bir insan dramı sunmayı başarıyor.

Vulture'daki eleştiriyse şu ifadeleri kullandı:

Yarışma programı modern realite televizyon dilini kullanarak, Dong-hyuk'un kapitalizmin insanoğlunu toza dönüştürdüğü benzetmesindeki temaları kendi tuhaf yöntemiyle hayata geçiriyor. Realite televizyonun kendisinin de geç dönem kapitalizminin bir ürünü olması, konunun altını çiziyor.

"Seviyesiz görünse de izlemeye değer"

IGN'den Kenneth Seward Jr. da yarışmayla ilgili şöyle dedi:

Yeni oyunlar ve meydan okumalar, genellikle beklenen neticeden sapan sonuçlarla memnuniyet verici eklemeler. Ne kadar seviyesiz görünse de Squid Game: The Challenge gerçekten de izlemeye değer.

"Karanlık ama sürükleyici"

Daily Beast'ten Fletcher Peters ise yarışmanın dizinin amacına aykırı olduğunu hatırlatarak ekledi:

Netflix'in diziyi realite şovu olarak yeniden yaratması orijinal Squid Game'in tüm amacına aykırı olsa da Squid Game: The Challenge'da karanlık ama aynı zamanda sürükleyici bir şeyler var.


Independent Türkçe, GamesRadar, Rotten Tomatoes
 

DAHA FAZLA HABER OKU